autor:

Anca E. Voicu

» » , , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

Dulceata din struguri negri

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 octombrie 2018

Ingrediente
1700 g struguri negri, 1000 g zahăr, 480 ml apă

Dificultate: Ridicata Timp: 2h 20 min

1 vot

Mod de preparare



Se spală strugurii şi se desprind boabele de pe ciorchini, apoi se taie boabele în jumătăţi şi se scot sâmburii. Este un proces migălos, care cere multă răbdare (şi timp). Se pot culege sâmburii şi în timpul procesului de fierbere, dar sunt mai dificil de pescuit, de aceea e mai bine să-i îndepărtăm la început. De asemenea, se pot îndepărta şi pieliţele boabelor, dacă vă deranjează. Eu le-am păstrat pentru că se vor înmuia la fiert şi vor da aromă şi culoare intense dulceţii.

Se pun la fiert apa cu zahărul într-o cratiţă mare, nu se amestecă, iar când siropul începe să se lege, se adaugă boabele de struguri. Se face focul mic şi se amestecă des. Se culege spuma formată şi, eventual, sâmburii, dacă nu aţi reuşit să-i scoateţi pe toţi la început.

Se fierbe aprox 50 de minute, până scade, iar dulceaţa este bine legată. După răcire, va forma o peliculă (o crustă) care ne indică faptul că s-a legat bine.

Se toarnă în borcane şi se etichetează.



Timp de pregătire: 1h 30min

Timp de gătire: aprox 50

Porţii: 2 borcane mici + 1 mare



Poftă Bună!



Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/dulceata-din-struguri-negri.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din struguri negri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Budinca de tapioca

Budinca de tapioca

Capsunele le-am rupt coditele, le-am spalat si le-am pasat cu blenderul. Adaugam zaharul si zeama

0 voturi    0 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Sufleu de portocale

Sufleu de portocale

Înainte de a prepara acest desert de origine francezã, trebuie tinut cont de câteva trucuri...

8 voturi    6 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ioana , 24 octombrie 2018

    Este o dulceata deosebita ,imi place.

Dificultate

Ridicata

Timp

2h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • 1700 g struguri negri
  • 1000 g zahăr
  • 480 ml apă

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

11 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

4 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Ioana

Este o dulceata deosebita ,imi place.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Lapte de Pasare in cuiburi crocante, cu caise glazurate si sirop de afine Lapte de Pasare in cuiburi crocante, cu caise glazurate si sirop de afine

Se pregateste o tava de copt tapetata cu hartie pentru copt. Foile de placinte se dezgheata, apoi se ia cate 2 foi si se ung bine cu

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Panna cotta cu limoncello si jeleu de fructe de padure Panna cotta cu limoncello si jeleu de fructe de padure

Se pun 3 foi de gelatina la inmuiat in apa rece. Cand gelatina s-a inmuiat, se amesteca cu putina apa calda ca sa de dizolve complet. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Mousse de ciocolata