Dulceata din struguri negri

Se spala strugurii si se desprind boabele de pe ciorchini.

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
ridicata
Dulceata din struguri negri

Ingrediente

  • 1700 g struguri negri
  • 1000 g zahăr
  • 480 ml apă

Mod de preparare

Se spală strugurii şi se desprind boabele de pe ciorchini, apoi se taie boabele în jumătăţi şi se scot sâmburii. Este un proces migălos, care cere multă răbdare (şi timp). Se pot culege sâmburii şi în timpul procesului de fierbere, dar sunt mai dificil de pescuit, de aceea e mai bine să-i îndepărtăm la început. De asemenea, se pot îndepărta şi pieliţele boabelor, dacă vă deranjează. Eu le-am păstrat pentru că se vor înmuia la fiert şi vor da aromă şi culoare intense dulceţii.

Se pun la fiert apa cu zahărul într-o cratiţă mare, nu se amestecă, iar când siropul începe să se lege, se adaugă boabele de struguri. Se face focul mic şi se amestecă des. Se culege spuma formată şi, eventual, sâmburii, dacă nu aţi reuşit să-i scoateţi pe toţi la început.

Se fierbe aprox 50 de minute, până scade, iar dulceaţa este bine legată. După răcire, va forma o peliculă (o crustă) care ne indică faptul că s-a legat bine.

Se toarnă în borcane şi se etichetează.

Timp de pregătire: 1h 30min

Timp de gătire: aprox 50

Porţii: 2 borcane mici + 1 mare

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/dulceata-din-struguri-negri.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise