Se curata dudele de codite, apoi se spala sub jet de apa rece intr-o strecuratoare, unde se lasa sa se scurga bine de apa.
Se curata dudele de codite, apoi se spala sub jet de apa rece intr-o strecuratoare, unde se lasa sa se scurga bine de apa.
Se pune apa cu zaharul sa fiarba pana ce se leaga bine siropul, apoi se adauga dudele si se fierb la foc domol, cca. 45 minute, spumand cu o spumiera cu ochiuri mici si dese. Prin fierbere, dudele lasa seminte care pot fi adunate usor odata cu spuma. La sfarsit se adauga si lamaia feliata, se fierbe inca 10-15 minute, la foc domol, apoi se depoziteaza fierbinte, in borcane curate si uscate, etanse. Se acopera cu un prosop de bumbac si se lasa sa se raceasca in voie, apoi se depoziteaza in debarale racoroase sau se tine in frigider.
Cu aceasta minunata dulceata putem prepara o tarta delicioasa sau la decorarea diferitelor prajituri.
Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanacReteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de postRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii