Se curata dudele de codite, apoi se spala sub jet de apa rece intr-o strecuratoare, unde se lasa sa se scurga bine de apa.
Se curata dudele de codite, apoi se spala sub jet de apa rece intr-o strecuratoare, unde se lasa sa se scurga bine de apa.
Se pune apa cu zaharul sa fiarba pana ce se leaga bine siropul, apoi se adauga dudele si se fierb la foc domol, cca. 45 minute, spumand cu o spumiera cu ochiuri mici si dese. Prin fierbere, dudele lasa seminte care pot fi adunate usor odata cu spuma. La sfarsit se adauga si lamaia feliata, se fierbe inca 10-15 minute, la foc domol, apoi se depoziteaza fierbinte, in borcane curate si uscate, etanse. Se acopera cu un prosop de bumbac si se lasa sa se raceasca in voie, apoi se depoziteaza in debarale racoroase sau se tine in frigider.
Cu aceasta minunata dulceata putem prepara o tarta delicioasa sau la decorarea diferitelor prajituri.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii