Se curata ciresele de codite, se spala, se scurg, apoi ajutandu-ne de o agrafa de par, le indepartam samburii care sunt foarte mici.
Se curata ciresele de codite, se spala, se scurg, apoi ajutandu-ne de o agrafa de par, le indepartam samburii care sunt foarte mici, fructele de cirese fiind foarte marunte si pline de suc.
Se toarna zaharul si se lasa cca. o ora sa isi lase fructele un pic de suc, apoi se pun la foc, intai iute, pana ce clocotesc, apoi se da focul incet, amestecand usor cu o lingura de lemn. Se lasa sa fiarba pana ce scade de doua degete, spumandu-se cu spumiera de cate ori este nevoie. Cand incepe sa se lege, se adauga sucul de lamaie. Se face proba pe o farfurie cu cateva picaturi de dulceata, daca este facuta, nu se imprastie pe farfurie.
Se pune dulceata fierbinte in borcane curate de sticla, cu capace etanse, apoi se acopera cu un prosop gros si se lasa sa se raceasca in voie, chiar o zi si o noapte, apoi se depooziteaza in beciuri sau debarale.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii