Descopera reteta simpla de crema de ciocolata: economica, gustoasa si usor de preparat. Perfecta pentru deserturi rapide la pahar, pentru umplerea torturilor si prajiturilor, aceasta crema delicioasa va deveni preferata ta!
Intr-un bol mediu, amesteca zaharul, cacaoa si amidonul de porumb. Adauga praful de sare si amesteca bine.
Intr-o cratita medie, incalzeste laptele la foc mediu, dar nu il lasa sa fiarba.
Treptat, adauga amestecul uscat in laptele cald, amestecand continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.
Continua sa gatesti amestecul la foc mediu, amestecand constant, pana cand se ingroasa si incepe sa fiarba usor. Acest proces ar trebui sa dureze aproximativ 5-7 minute.
Odata ce crema s-a ingrosat, indeparteaz-o de pe foc si adauga ciocolata tocata si extractul de vanilie. Amesteca pana cand ciocolata este complet topita si crema este neteda si lucioasa.
Transfera crema intr-un bol, acopera suprafata cu folie alimentara si las-o la racit. Apoi o poti folosi la deserturile tale preferate.
Sfaturi:
Pentru un gust mai intens de ciocolata, poti adauga 1-2 lingurite de cafea instant dizolvata in lapte.
Daca doresti o crema mai dulce, poti creste cantitatea de zahar dupa gust. Pentru un gust mai bogat, o poti mixa cu 150 de g de unt gras moale. Iar pentru o textura mai aerata, ii poti incorpora 200 de ml smantana pentru frisca (36% grasime).
Incearca si reteta de crema de zmeura, crema de smantana cu nuci sau crema de lamaie. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii