Se pune zmeura intr-o strecuratoare si se trece sub un jet de apa rece, se lasa sa se scurga un pic.
Se pune zmeura intr-o strecuratoare si se trece sub un jet de apa rece, se lasa sa se scurga un pic. Se presara deasupra zmeurei cca.100 g zahar, iar restul de zahar se pune la fiert cu apa pana se topeste si se leaga un sirop. Se adauga fructele peste sirop, se lasa sa dea in cateva clocote la foc mare, apoi se da focul mic si se lasa sa fiarba in voie, adunand spuma cu o spumiera de cate ori este nevoie. Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn.
Cand incepe sa se lege, se adauga si sucul de la lamaie, acesta dand o culoare frumoasa dulcetei.
Se face proba picurand din dulceata, cu o lingurita pe o farfurie rece. Daca aceasta ramane adunata in brobonele mici, dulceata este gata, daca se scurge, mai trebuie fiarta. De obicei se fierbe cca. 30 min. Se toarna fierbinte in borcanele de sticla cu capac etans, se racesc in voie, acoperite cu un prosop gros, apoi se depoziteaza in beciuri sau debarale.
Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanacReteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...
Negresa pufoasa de postRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii