autor:

anuta

» » , Conserve si muraturi, Spume si creme dulci

Serbet de zmeura

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 august 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 august 2018

Ingrediente
1 kg de zmeura proaspata, 1 kg de zahar, 100 g unt

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-un vas se acopera zmeura ( pe care am trecut-o sub jet de apa rece) cu cca 250 ml apa si se da in cateva clocote, apoi se lasa sa se raceasca si se scurge sucul lasat printr-un tifon sau sita deasa.

Sucul obtinut se toarna peste 1 kg de zahar si se pune la fiert cca. 30 minute, la foc potrivit, amestecand continuu, pana se ingroasa bine. Se stinge focul si se lasa serbetul sa se raceasca un pic, amestecand cand si cand. Pana sa se raceasca (cand este caldut), luam serbetul la frecat cu o lingura (sau cu mixerul) pana se raceste bine si isi schimba culoarea intr-un roz mat, apoi incorporam untul, cate un pic.

Turnam serbetul in borcanele curate, cand este cald inca, il lasam sa se raceasca bine si apoi punem capacelele etanse. Se pastreaza in locuri racoroase si uscate.

Se foloseste la diferite glazuri si aromarea cremelor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Serbet de zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Clatite aromate cu scortisoara, portocale si rom

Clatite aromate cu scortisoara, portocale si rom

1. Se pune laptele impreuna cu scortisoara, intr-o cratita la foc potrivit si se lasa asa dea in

4 voturi    9 comentarii
1h 15 min
Spume si creme dulci
Crema de vanilie

Crema de vanilie

Punem laptele cu un praf de sare in craticioara care nu lipeste. Când s-a înfierbântat,

0 voturi    1 comentariu
20 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de zmeura proaspata
  • 1 kg de zahar
  • 100 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Lapte de Pasare in cuiburi crocante, cu caise glazurate si sirop de afine Lapte de Pasare in cuiburi crocante, cu caise glazurate si sirop de afine

Se pregateste o tava de copt tapetata cu hartie pentru copt. Foile de placinte se dezgheata, apoi se ia cate 2 foi si se ung bine cu

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Dulceata din struguri negri Dulceata din struguri negri

Se spală strugurii şi se desprind boabele de pe ciorchini, apoi se taie boabele în jumătăţi şi se scot sâmburii.

1 vot    1 comentariu
2h 20 min
Conserve si muraturi
Cremã Caramel de Portocale ( Flãzinho de Laranja)