autor:

anuta

» » , , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

Jeleu din struguri Kis Mis

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 august 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 august 2018

Ingrediente
pentru 4 borcanele de 300 ml:, 500 g struguri fara samburi Kis-Mis, 500 g zahar, coaja de la 2 lamai, 250 ml apa , 300 g zahar, 1 plic de Gelfix super 3:1

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Am curatat boabele de struguri, am indepartat coditele, apoi i-am trecut sub jet de apa rece.

Am pus boabele de struguri la fiert cu apa si 500 g zahar, timp de 15 minute, adunand continuu spuma facuta deasupra, dupa care am scos cu o spumiera boabele de struguri si am fiert siropul inca 10 minute cu coaja de lamaie, rasa pe lung.

Am amestecat zaharul (350 g ) cu Gelfixul, apoi l-am adaugat la siropul de pe foc si am mai fiert inca 10 minute, apoi am adaugat boabele de struguri scoase si am lasat sa dea in 2-3 clocote.

Am turnat jeleul fierbinte in borcane, apoi am etanseizat borcanul. Pentru o repartitie uniforma a fructelor in jeleu, am agitat usor, prin rasturnare, din 10 in 10 minute, pana s-a racit jeleul. Se depoziteaza in locuri reci.

Un deliciu pentru zilele geroase de iarna. Boabe aurii, captive in jeleul galben aromat cu beteala din coaja de lamaie...
Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu din struguri Kis Mis" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Pasta de porumbe (poroambe)

Pasta de porumbe (poroambe)

Bobitele de porumbe se curata de codite si se spala in mai multe ape reci. Se acopera cu apa si se

1 vot    0 comentarii
45 min
Spume si creme dulci
Inghetata de prune

Inghetata de prune

1. Pune prunele cu zaharul tos intr-o cratita, cu 300 ml apa.Lasa-le sa dea intr-un colcot, acopera

17 voturi    6 comentarii
45 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • pentru 4 borcanele de 300 ml:
  • 500 g struguri fara samburi Kis-Mis
  • 500 g zahar
  • coaja de la 2 lamai
  • 250 ml apa 
  • 300 g zahar
  • 1 plic de Gelfix super 3:1

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Mousse de ciocolata neagra Mousse de ciocolata neagra

Ciocolata (am folosit ciocolată cu 52% cacao) se topeşte pe baie de aburi împreună cu o linguriţă de cafea măcinată (am

1 vot    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Creme brulee Creme brulee

Intr-o cratita mai adanca se pune smantana si se lasa la incalzit fara sa fiarba. Amestecam galbenusurile cu zaharul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Crema di limoncello amalfi