Reteta simpla si rapida de crema de ciocolata pentru torturi si prajituri

Esti in cautarea unei retete rapide si delicioase de crema de ciocolata pentru torturi si prajituri? Ai nimerit unde trebuie! Urmeaza pasii simpli si bucura-te de o crema fina si aromata, perfecta pentru a umple si a decora cele mai delicioase deserturi. Fara oua, cacao, amidon sau faina, doar gust pur de ciocolata.

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie
Reteta simpla si rapida de crema de ciocolata pentru torturi si prajituri

Ingrediente

  • Ingrediente
  • 250 g ciocolata amaruie 60% cacao
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 200 g unt
  • 1 fiola esenta de rom sau portocala

Mod de preparare

Reteta simpla si rapida de crema de ciocolata pentru torturi si prajituri este una dintre preferatele noastre si o folosesc la multe dulciuri. Este fina, delicioasa, aromata si foarte usor de preparat.

Incalzim smantana pentru frisca pana ajunge la punctul de fierbere, stingem focul, adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pentru omogenizare. Lasam la racit.

Untul moale (nu topit), il mixam 2-3 minute si apoi incorporam ganache-ul racit (la 20-25 de grade C).

Reteta simpla si rapida de crema de ciocolata pentru torturi si prajituri este gata de folosit.

Dupa ce umpleti tortul sau prajitura pe care o faceti, pastrati la rece o ora doua. Crema se va stabiliza si se va intari atat cat trebuie.

Daca nu sunteti fani ciocolata, puteti incerca reteta de crema de lamaie sau crema de smantana cu nuci.

Inca un desert pe care trebuie sa-l faceti macar o data este tarta cu crema de vanilie banane si frisca, este un adevarat deliciu. Pofta buna si spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise