autor:

anuta

» » , Conserve si muraturi, Spume si creme dulci

Pasta de porumbe (poroambe)

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 august 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 august 2018

Ingrediente
cca 2 kg bobite porumbe coapte (sa fi cazut bruma pe ele), 1 kg de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Bobitele de porumbe se curata de codite si se spala in mai multe ape reci. Se acopera cu apa si se fierb cca 15-20 minute de la primul clocot. Se scurg de sucul lasat, apoi se paseaza (sau preseaza) cu lingura intr-o strecuratoare cu ochiuri mari pana ce raman in strecuratoare pielite si samburii.

Peste pulpa de fructe obtinuta se adauga o cescuta din sucul scurs si 2 pahare de vin alb, apoi se fierbe la foc domol cca. 30 de minute, dupa care se adauga si zaharul. Se amesteca usor, pe foc mic pana se ingroasa ca o smantana mai groasa. Se ia de pe foc si se toarna fierbinte in borcane de sticla cu capac etans. Se foloseste in special la prajituri, dar este delicioasa si servita simpla cu biscuiti sau paine sau se poate adauga in iaurturi.



Sfat:

Sucul ramas dupa strecurare i se adauga zahar sau miere de albine si se fierbe pana obtinem un sirop consistent care, la fel, se pastreaza in sticle cu capac etans!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de porumbe (poroambe)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Prajitura fina de ciocolata

Prajitura fina de ciocolata

1. Pentru prajitura, unge cu ulei 4 vase mici termorezistente.Aseaza la baza acestora un disc de

9 voturi    3 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Crema de zahar ars

Crema de zahar ars

Galbenusurile se freaca bine cu 8 linguri de zahar si se adauga peste albusurile batute spuma.Acestea

162 voturi    25 comentarii
1h
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • cca 2 kg bobite porumbe coapte (sa fi cazut bruma pe ele)
  • 1 kg de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Ecleruri cu crema de vanilie Ecleruri cu crema de vanilie

Se pun apa, sarea si uleiul intr-o cratita la foc pana cand ating punctul de fierbere, apoi se adauga toata faina deodata. Se ia cratita

0 voturi    0 comentarii
2h
Spume si creme dulci
Mousse de ciocolata neagra Mousse de ciocolata neagra

Ciocolata (am folosit ciocolată cu 52% cacao) se topeşte pe baie de aburi împreună cu o linguriţă de cafea măcinată (am

1 vot    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Tocino de cielo
Cookie Settings