autor:

Fara foto

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Inimioare pline de savoare

Autor: Angelica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 martie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Angelica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 martie 2018

Ingrediente
Aluat:, -200 gr.faina, -100 gr.unt foarte rece, -30 gr.zahar, -1/4 lingurita de sare, -1 ou batut cu doua linguri de apa, Umplutura:, -500 gr.zmeura, -150 gr.zahar, Caramel:, -200 g zahar, -70 g unt, -150 ml. smantana pentru frisca(30 % grasime), -1/2 pastaie de vanilie, Mai avem nevoie de:, -150 gr.ciocolata, -zmeura proaspata pentru decor, -frunzulite de menta pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

*Aluat:

1.Amestecam faina cu zaharul si sarea pe o suprafata de lucru cat mai rece posibil.

2.Adaugam untul foarte rece taiat in bucatele micute.Amestecam cu faina si il incorporam in mixtura, dar repede sa nu apuce sa se incalzeasca untul.

3.Indata ce aluatul are textura unui nisip fin, facem in mijloc o groapa in care punem oul batut cu apa si framantam.Dupa ce aluatul este legat, formam o bila, o invelim folie si o dam la rece pentru 45 de minute.

4.Dupa ce a trecut acest timp, luam aluatul de la frigider si il lasam cateva minute sa se incalzeasca.

5.Pudram cu faina suprafata de lucru si intindem aluatul in foaie subtire.Decupam cercuri cu ajutorul unui pahar.

6.Tapetam forme de inimioare(sau forme normale de tarte)cu aluat si intepam aluatul de cateva ori cu o furculita.

7.Punem deasupra aluatului cate o bucatica de hartie cerata si cateva boabe de fasole.Dam formele la cuptor iute pentru 10-12 minute pana devin aurii.

8.Dupa acest timp le scoatem si indepartam fasolea si hartia cerata.Le mai dam la cuptor pentru 5-8 minute.



*Pregatim si caramelul asa:

1.Punem zaharul intr-o craticioara la foc mediu amestecand ocazional cu o spatula.

2.Cand incepe sa se inchida la culoare, incepem sa il amestecam de la margine catre mijlocul cratitei pentru a evita arderea lui.Continuam sa lasam pe foc pana pana toate bucatile de zahar se topesc, dar avem grija sa nu il caramelizam prea tare, doar pana culoarea incepe sa devina una aurie si amestecul foarte fluid.

3.In acest moment luam cratita de pe foc si adaugam frisca amestecata cu semintele pastaii de vanilie.Procedam cu atentie deoarece zaharul caramelizat va fierbe si va imprastia balonasele si aburi care sunt fierbinti.

4.Punem inapoi pe foc mic si amestecam din cand in cand pana zaharul se topeste complet, consintenta caramelului devine una mai groasa moment in care il luam de pe foc.



*Ansamblare:

1.Zdrobim zmeura si o amestecam cu zaharul.

2.Cand toate sunt gata ,umplem fiecare tarta inimioara de trei sferturi zmeura, apoi punem o lingura de caramel si deasupra ciocolata topita pe baie de abur.

3.Decoram cu zmeura proaspata si frunzulite de menta si sunt gata aceste delicii savuroase.

Pofta mare va doresc!
Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare pline de savoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Sorbet de lamaie

Sorbet de lamaie

1. Se bate spuma tare albusurile.Se face un sirop din zahar si apa, la foc potrivit, pana ce zaharul

10 voturi    8 comentarii
15 min
Spume si creme dulci
Budinca de chia cu zmeura

Budinca de chia cu zmeura

Intr-un castron, se amesteca cu telul, toate ingredientele, mai putin zmeura, apoi se lasa vasul

0 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • -200 gr.faina
  • -100 gr.unt foarte rece
  • -30 gr.zahar
  • -1/4 lingurita de sare
  • -1 ou batut cu doua linguri de apa
  • Umplutura:
  • -500 gr.zmeura
  • -150 gr.zahar
  • Caramel:
  • -200 g zahar
  • -70 g unt
  • -150 ml. smantana pentru frisca(30 % grasime)
  • -1/2 pastaie de vanilie
  • Mai avem nevoie de:
  • -150 gr.ciocolata
  • -zmeura proaspata pentru decor
  • -frunzulite de menta pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Angelica
Cozonac minunat cu cocos si mandarine

Cozonac minunat cu cocos si mandarine

Pentru inceput tapetam doua tavi de cozonac cu hartie cerata.Le punem deoparte. *Acum incepem

4 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Craciun
Cupcakes love bouquet

Cupcakes love bouquet

Aluat: 1.Incalzim cuptorul la 180 gr.sau la treapta medie 2.Pregatim doua tavi de briose si hartii

0 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cozonac de carne

Cozonac de carne

1.Tapetam o tava de cozonac cu folie de aluminiu (sau hartie de copt) in asa fel incat folia sa ramana

3 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Inghetata de fragi Inghetata de fragi

Fragii se macina in robotul de bucatarie cu 2 linguri de suc de lamaie dupa care se trec prin sita ca sa nu ramana samburi si amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tiramisu de portocalã Tiramisu de portocalã

Un desert asemãnãtor a fost fãcut in sec. 17 in Siena, oras al provinciei italiene Toscana. Cu ocazia vizitei

7 voturi    7 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Natillas