Inimioare pline de savoare

Amestecam faina cu zaharul si sarea pe o suprafata de lucru cat mai rece posibil.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Inimioare pline de savoare

Ingrediente

  • Aluat:
  • -200 gr.faina
  • -100 gr.unt foarte rece
  • -30 gr.zahar
  • -1/4 lingurita de sare
  • -1 ou batut cu doua linguri de apa
  • Umplutura:
  • -500 gr.zmeura
  • -150 gr.zahar
  • Caramel:
  • -200 g zahar
  • -70 g unt
  • -150 ml. smantana pentru frisca(30 % grasime)
  • -1/2 pastaie de vanilie
  • Mai avem nevoie de:
  • -150 gr.ciocolata
  • -zmeura proaspata pentru decor
  • -frunzulite de menta pentru decor

Mod de preparare

*Aluat:

1.Amestecam faina cu zaharul si sarea pe o suprafata de lucru cat mai rece posibil.

2.Adaugam untul foarte rece taiat in bucatele micute.Amestecam cu faina si il incorporam in mixtura, dar repede sa nu apuce sa se incalzeasca untul.

3.Indata ce aluatul are textura unui nisip fin, facem in mijloc o groapa in care punem oul batut cu apa si framantam.Dupa ce aluatul este legat, formam o bila, o invelim folie si o dam la rece pentru 45 de minute.

4.Dupa ce a trecut acest timp, luam aluatul de la frigider si il lasam cateva minute sa se incalzeasca.

5.Pudram cu faina suprafata de lucru si intindem aluatul in foaie subtire.Decupam cercuri cu ajutorul unui pahar.

6.Tapetam forme de inimioare(sau forme normale de tarte)cu aluat si intepam aluatul de cateva ori cu o furculita.

7.Punem deasupra aluatului cate o bucatica de hartie cerata si cateva boabe de fasole.Dam formele la cuptor iute pentru 10-12 minute pana devin aurii.

8.Dupa acest timp le scoatem si indepartam fasolea si hartia cerata.Le mai dam la cuptor pentru 5-8 minute.

*Pregatim si caramelul asa:

1.Punem zaharul intr-o craticioara la foc mediu amestecand ocazional cu o spatula.

2.Cand incepe sa se inchida la culoare, incepem sa il amestecam de la margine catre mijlocul cratitei pentru a evita arderea lui.Continuam sa lasam pe foc pana pana toate bucatile de zahar se topesc, dar avem grija sa nu il caramelizam prea tare, doar pana culoarea incepe sa devina una aurie si amestecul foarte fluid.

3.In acest moment luam cratita de pe foc si adaugam frisca amestecata cu semintele pastaii de vanilie.Procedam cu atentie deoarece zaharul caramelizat va fierbe si va imprastia balonasele si aburi care sunt fierbinti.

4.Punem inapoi pe foc mic si amestecam din cand in cand pana zaharul se topeste complet, consintenta caramelului devine una mai groasa moment in care il luam de pe foc.

*Ansamblare:

1.Zdrobim zmeura si o amestecam cu zaharul.

2.Cand toate sunt gata ,umplem fiecare tarta inimioara de trei sferturi zmeura, apoi punem o lingura de caramel si deasupra ciocolata topita pe baie de abur.

3.Decoram cu zmeura proaspata si frunzulite de menta si sunt gata aceste delicii savuroase.

Pofta mare va doresc!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel
Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...

Chiftele in aluat de bere
Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor