Se amesteca pe foc intr-un vas laptele de cocos, smantana, laptele condensat.
Se amesteca pe foc intr-un vas laptele de cocos, smantana, laptele condensat, iar cand au ajuns la punctul de fierbere, se da vasul deoparte, se incorporeaza gelatina hidratata 5 min in apa rece, iar dupa omogenizare, se pune in cupe cu o masura (eu am folosit un pahar mic de unica folosinta); se pun cupele in frigider sprijinite in pozitie oblica (eu am rulat un prosop si le-am sprijinit, sa nu alunece).
In acest timp, zmeura curatata, spalata,scursa, se paseaza cu blenderul, se trece prin sita, piureul se pune intr-un vas pe foc impreuna cu mierea, iar cand a ajuns la temperatura de fierbere, se da vasul deoparte si se incorporeaza al doilea plic cu gelatina hidratata in apa rece.
Se scot cupele din frigider, doar daca s-a intarit continutul, se pune cu aceeasi masura zmeura, apoi se lasa la frigider cel putin 4 h sau pana a doua zi, pentru siguranta.
La servire se orneaza cu zmeura si menta.
Crema ramasa se poate pune intr-o alta forma de silicon si tinuta de asemenea la frigider pana a doua zi.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii