autor:

LUBITA

» » , , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

Dulceata cu rubarba zmeura si capsune

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iunie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iunie 2018

Ingrediente
300 g rubarba, 300 g zmeura, 300 g capsune, 600 g zahar, 2 rodii, 1 lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Rubarba trebuie spalata, taiata rondele mici, capsunile trebuie curatate, spalate sub jet de apa rece pentru eliminarea nisipului, zmeura de asemenea curatata daca e nevoie, apoi trecuta sub jet de apa rece, toate scurse bine, apoi sunt puse intr-un vas cu fundul dublu, impreuna cu sucul de rodie, zeama de lamaie si o cana cu zahar.

Se lasa pe foc mic amestecand usor, iar dupa ce s-a topit zaharul, se adauga restul de zahar si se lasa la fiert, adunand spuma care se formeaza.

Dupa 30 min, se face proba, eu pun o lingurita cu dulceata pe o farfurie, o las la frigider cateva minute, iar rezultatul se vede daca mai trebuie fiarta sau nu.

Se pune dulceata fierbinte in borcane curate, se lasa borcanele rasturnate pe capac sa se formeze vidul pentru 15-20 min, apoi se eticheteaza si se depoziteaza la camara.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata cu rubarba zmeura si capsune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Bavarese cu 2 creme

Bavarese cu 2 creme

Laptele se pune la fiert impreuna cu pastaia de vanilie,taiatpe jumatate;Cand au fiert se da deoparte

6 voturi    13 comentarii
4h
Spume si creme dulci
Mousse de Cãpsuni

Mousse de Cãpsuni

1) Curãtã si spalã bine cãpsunile în apã rece cu putinã sare groasã. Pãstreazã câteva

4 voturi    0 comentarii
35 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • 300 g rubarba
  • 300 g zmeura
  • 300 g capsune
  • 600 g zahar
  • 2 rodii
  • 1 lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

5 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

10 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Serbet din smochine Serbet din smochine

Smochinele se spala se taie coditele, se taie in 4 si se pun la fiert cu 750 g zahar, feliile de lamaie si o ceasca de apa. Se lasa

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Spalam fructele si le scurgem bine de apa. Le punem intr-o cratita incapatoare impreuna cu zaharul. Lasam fructele cateva ore pana

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Biscuiti Amaretti