Budinca de tapioca

Capsunele le-am rupt coditele, le-am spalat si le-am pasat cu blenderul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Budinca de tapioca

Ingrediente

  • 200 g perle de tapioca
  • 1 l apa rece
  • 700 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • Sos de capsune
  • 500 g capsune
  • 100 g zahar
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

Capsunele le-am rupt coditele, le-am spalat si le-am pasat cu blenderul.

Adaugam zaharul si zeama de lamaie, punem pe foc pana ce se ingroasa ca la gem (daca dorim, putem adauga un plic de gelatina), lasam sa se raceasca foarte bine.

Perlele de tapioca le spalam bine, dupa care le punem la hidratat in apa rece cca 1 ora.

Scurgem perlele de apa si adaugam intr-un ceaun/oala, laptele si zaharul.

Fierbem amestecand continuu pana ce se ingroasa ca o budinca, la final adaugam esenta de vanilie si amestecam.

Adaugam in boluri sos de capsune, budinca de tapioca.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise