autor:

anuta

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Lapte de Pasare in cuiburi crocante, cu caise glazurate si sirop de afine

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 24 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 24 octombrie 2018

Ingrediente
(cca 8 cosulete), 1 pachet de foi de placinta, 100 g margarina, 2 oua, 4 linguri de amidon de porumb, 1 cana de lapte, 50 g unt sau margarina, 150 g zahar, 100 ml sirop de afine sau 2 linguri de dulceata, decor jumatati de caise(din compot), cateva tablete mici de ciocolata alba, laptele de pasare:, 2 oua, 7 linguri de zahar, 300 ml lapte, vanilie, sirop sau dulceata de afine, 4 linguri de amidon alimentar, 100 g unt sau margarina

Dificultate: Medie Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Se pregateste o tava de copt tapetata cu hartie pentru copt. Foile de placinte se dezgheata, apoi se ia cate 2 foi si se ung bine cu margarina topita, lasand capetele pe latime neunse, cam 2 cm.

Se asaza o vergea subtire la mijloc, apoi se pliaza peste ea, in doua, asezand capetele neuse, unul peste altul, apoi incretim usor foile cu mana pe vergea, tragand usor de ea si scotand-o dintre foi,apoi arcuim usor ruloul in asa fel incat incat partea incretita sa fie la margine, iar partea neunsa in mijloc care va sustine umplutura, sa fie baza cuibului. Se asaza cu grija in tava unul langa altul, se stropesc un pic cu unt topit, apoi se dau la copt, cca 15 min. pana se rumenesc usor.

Se separa albusurile de glbenusuri.

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si apoi cu 6 linguri de zahar pana se intaresc, apoi se adauga siropul sau duceata de afine.

Se pune laptele sa fiarba cu restul de zahar si cand da in primul clocot, se pun cu o lingura galusti din bezeaua cu afine, se lasa pe fiecare parte a lor sa dea in 2-3 clocote, apoi se scot cu o spumiera intr-o sita, lasandu-le sa se scurga bine.

Galbenusurile se amesteca cu un tel cu amidonul alimentar, turnand usor laptele ramas de la fiertul bezelei, dupa ce l-am lasat un pic sa se racoreasca.

Amestecul obtinut se pune sa fiarba la bain marie pana se intareste, apoi se da deoparte si se adauga untul sau margarina, amestecand continuu pana il incorporam in crema. Crema fierbinte se pune cu o lingura in cuiburile preparate din foi de placinta, apoi se pun cate 2 galusti de bezea cu afine, si se decoreaza cu jumatati de caise trase in ciocolata alba. Se dau un pic la rece, apoi se pot servi ca un desert absolut delicios.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de Pasare in cuiburi crocante, cu caise glazurate si sirop de afine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Sos de ciocolata

Sos de ciocolata

Se topeste untul, se adauga zaharul, se adauga ouale se amesteca bine. Apoi, se adauga treptat cacao

30 voturi    0 comentarii
1h
Spume si creme dulci
Trandafirul galben

Trandafirul galben

Se curata marul circular, incercand sa nu rupeti coaja. Rulam coaja cu grija si o asezam spre exterior

16 voturi    24 comentarii
5 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • (cca 8 cosulete)
  • 1 pachet de foi de placinta
  • 100 g margarina
  • 2 oua
  • 4 linguri de amidon de porumb
  • 1 cana de lapte
  • 50 g unt sau margarina
  • 150 g zahar
  • 100 ml sirop de afine sau 2 linguri de dulceata
  • decor jumatati de caise(din compot)
  • cateva tablete mici de ciocolata alba
  • laptele de pasare:
  • 2 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 300 ml lapte
  • vanilie
  • sirop sau dulceata de afine
  • 4 linguri de amidon alimentar
  • 100 g unt sau margarina

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Mousse de ciocolata neagra Mousse de ciocolata neagra

Ciocolata (am folosit ciocolată cu 52% cacao) se topeşte pe baie de aburi împreună cu o linguriţă de cafea măcinată (am

1 vot    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Creme brulee Creme brulee

Intr-o cratita mai adanca se pune smantana si se lasa la incalzit fara sa fiarba. Amestecam galbenusurile cu zaharul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Inghetata de merisoare