478
retete
Lamaile se storc bine si se amesteca cu zaharul. Separat, pepenele se amesteca la blender si se strecoara sucul, care ulterior va fi amestecat cu lamaia. Omogenizam sucul rezultat si adaugam apa cat curpinde (pentru a umple un recipient de maxim 1
Toate aceste ingrediente se pun in blender si se paseaza pana se obtine o pastă. Cine doreste, serveste cu cuburi sau cu gheata macinata.
Suc verde cu spanac, patrunjel si ghimbir pentru imunitate la Kuvings
Se spala legumele si fructele. Se curata lamaia si ghimbirul. Se adauga alternativ ingredientele in palnia de alimentare a storcatorului prin presare la rece Kuvings. Se toarna sucul in pahar si se serveste imediat.
Eu, pentru ca nu am cantar, am masurat si gutuile si zaharul cu un castron, vedeti mai jos! Se pregateste un vas cu apa rece in care se stoarce o lamaie, apoi deasupra vasului se scot mici sfere din gutuia curatata de coaja, ocolind partile stricate sau
Nectar din pere padurete (salbatice)
Se curata perele cu un cutit economic (ele sunt mici ca dimensiune si astfel dam cat mai putin la o parte), de coaja, apoi le taiem cubuletete, acoperindu-le cu cate un strat de zahar pentru a nu oxida (sau un pic de suc de lamaie). Curatam si marul
In borcanele curate si uscate se pun cate 4 linguri de zahar, apoi felii subtiri (desprinse de pe sambure cu un cutit) de piersica de la 3-4 fructe. Se umple borcanul cu apa, se infileteaza bine. Intr-o cratita pe fundul careia am pus o carpa de bumbac,
Fructele spalate bine, se desfac in doua sau se taie felii (dupa caz), se elimina samburii si se asaza in straturi, unele peste altele, in borcane curate si scurse bine, mai mult de jumatatea borcanului, apoi se presara cate 5 linguri de zahar/borcan de
Corcodusele spalate si curatate de codite se pun intr-o craticioara si se acopera cu apa rece, apoi se pun la fiert impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, cca 20-30 minute, la foc domol. Dupa ce au fiert, se strecoara sucul ramas, apoi corcoduselor
Se curata fructele de codite, se spala si se asaza in vasul in care vor fierbe cu zaharul adaugat peste ele. Se lasa cateva ore sau mai bine de seara pana dimineata, apoi se adauga 500 ml apa si se pun la fiert. De la primul clocot, se spumeaza, se amesteca
Porumbele se curata de codite, apoi se spala in mai multe ape reci. Se pun in oala si se acopera cu apa rece cat sa treaca cu 2 cm peste fructe si se pun la fiert cca. 30 minute, pana ce le crapa pielita. Se strecoara de zeama, apoi se paseaza bine cu
Se curata si se spala murele sub jet de apa rece, apoi se pun la fiert cu 400 ml apa. Se lasa sa fiarba cca 20 minute, apoi se scurg fructele de sirop. Siropul lasat de fructe se amesteca cu zaharul si se pune din nou la fiert cca. 30 - 45 minute, pana
Se spala caisele cu apa rece, apoi se rup in jumatati si se indeparteaza samburii. Se pun intr-o cratita cu fund dublu, apoi se adauga apa si se fierb in clocote, la foc domol, cca. 30 minute, dupa care se scurg de sucul lasat si se paseaza caisele sau
Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini şi se pun la fiert într-o cratiţă mare, cu un litru de apă şi 100 g zahăr. Se fierbe aprox 30 de minute, până scade un pic. În acest timp, o mare parte din sâmburi
Se trec la blender separat, fructele, apoi se asaza pe culori in pahar, alaturi de gheata.
Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas mare sa fiarba impreuna cu zahar dupa gust sau deloc daca sunt suficient de dulci si eu pun si cateva cristale de sare marina. Dupa ce au fiert bine, se rastoarna in robot, piureul rezultat se trece
Cred că acesta este cel mai simplu desert pe care l-am făcut până acum, este gata în doar 10 minute. Am început prin a spăla și curăța căpșunile, le-am adăugat într-un bol și le-am făcut piure, folosind un blender de
Dulceata de gutui cu mere si anason
Am spalat fructele foarte bine . Merele le-am curatat de coaja si am scos cotorul , le-am razuit cu ajutotul robotului , pe razatoarea mare. Le-am pus intr-un vas si am pus peste ele zaharul si zeama de la o lamaie. Am pus lamaia acum pentru ca nu am
Am dat prin blender pepenele pana am obtinut un suc, dupa care l-am strecurat printr-o sita pentru a indeparta semintele si resturile de pulpa. Sucul l-am pus intr-o carafa alaturi de zeama de lamaie si siropul de menta, le-am amestecat bine si spre la
Se spala bine capsunele si se lasa la scurs de apa,apoi se pun in blender, se adauga zaharul, smantana si cuburile de gheata si se mixeaza cateva minute. Se obtine o bautura minunata.Pofta buna!
Florile de lavanda cu tot cu tija, le punem intr-o sita si le trecem sub cateva jeturi de apa rece, pentru a indeparta praful si le punem intr-o oala incapatoare. Adaugam apa plata si punem oala pe flacara la fiert. Cand incepe sa dea in clocot, micsoram