464
retete

»

Sucuri si compoturi de fructe

+ Adauga o reteta

Alte sectiuni
  • Suc delicios

    Dau pe blender toate ingredientele, servesc imediat.Este un deliciu cu vitamine

    10 comentarii

  • Gem si nectar de corcoduse galbene

    Gem si nectar de corcoduse galbene

    Nu stiu de ce corcodusele sunt considerate un fel de “cenusarese” printre fructe. Le vad cum cad pe jos langa borduri, santuri, in gradini si nu prea le aduna nimeni. Sunt printre preferatele mele. Prepar din ele o multime de bunataturi, incepand cu

    11 comentarii

  • suc de fructe by copilou

    suc de fructe by copilou

    Se curata fructele se taie felii sau cubulete dupa preferinta si se introduc in blender, peste ele se adauga laptele, apa minerala, mierea si siropul de zmeura. Se ia un pahar se pune toping de ciocolata pe peretii paharului si se toarna sucul, se serveste

    6 comentarii

  • MUST si VIN obtinut in bucatarioara de la bloc

    MUST si VIN obtinut in bucatarioara de la bloc

    Am folosit 6 kg de struguri proaspeti cu boabe sanatoase si bine coapte.Mai întâi se desprind boabele de pe ciorchine pentru a le pregăti pentru zdrobit. Cu ajutorul unui storcator de fructe am zdrobit boabele iar sucul rezultat l-am strecurat printr-o

    4 comentarii

  • “Amardeen”-Bautura racoritoare de caise uscate

    “Amardeen”-Bautura racoritoare de caise uscate

    Folia de “amardeen” se taie cu o foarfeca( sau se rupe cu mana) in bucati mai mici. Se pun bucatile de “amardeen” intr-un bol si se toarna apa peste ele. Se lasa la frigider 8-10 ore,amestecand din cand in cand cu o lingura, pentru a se dizova

    6 comentarii

  • Suc natural

    Suc natural

    Dau pe blender toate igredientele, adaug miere de albine dupa gust. Servim dimineata.

    9 comentarii

  • Sirop din flori de salcam

    Sirop din flori de salcam

    1. Florile de salcam proaspat culese le-am adunat de pe ciorchine si le-am spalat bine in mai multe ape reci.Le-am lasat la scurs intr-o sita. 2. Am pus 1,5 l apa intr-o oala , am adus-o la punctul de fierbere,am adaugat florile si am lasat sa fiarba

    1 comentariu

  • Alternative răcoroase

    Alternative răcoroase

    Varsă fructele congelate în blender, alături de iaurt şi suc. Amestecă treptat, în mai multe ture pâna se obţine un piure. Se poate consuma ca atare. A doua variantă: Pune în loc de suc un borcan de compot de piersici, adaugă un borcan

    6 comentarii

  • Suc de kiwi cu banane

    Suc de kiwi cu banane

    Se curata kiwi, se spala apoi se taie rondele. Bananele se curata de coaja si apoi se tau rondele si ele.Se pun fructele in blendar unde adaugam apa si apoi pornim blendarul si gata sucul nostru.:) E tare gustos si are multe vitamine. Pofta Buna!

    14 comentarii

  • Cocktail  de fructe  “ à la Amman”

    Cocktail de fructe “ à la Amman”

    Merele se curata de coaja si de seminte si se taie in bucati mai mici. Morcovii ,bananele si kiwi se curata de coaja si se taie rondele. Capsunile se curata de codite si se taie in jumatati. Se pun in blender cu semintele de rodie. Se storc portocalele,

    9 comentarii

  • Compot de rabarbura (rubarba sau revent)

    Compot de rabarbura (rubarba sau revent)

    Curatam tijele de rabarbura, le taiem bucatele, le clatim cu apa. Separat intr-o cratita punem la fiert 800 ml apa, adaugam zaharul, vanilia, cand clocoteste apa, adaugam tijele de rabarbura taiate bucatele, lasam sa dea in clocot 2-3 minute. Se lasa compotul

    9 comentarii

  • Suc de soc

    Suc de soc

    Cele 100 g zahar se caramelizeaza pentru ca sucul sa aiba o culoare frumoasa, restul de zahar 1 kg se topeste cu zeama de la 4 lamai si cu apa. O lamaie se taie felii. Cantitatile sunt pentru un bidon sau borcan de 10l. Se pun florile in vas pe pun

    5 comentarii

  • Suc natural de rodie si portocale

    Suc natural de rodie si portocale

    Dau pe blender 2 minute portocalele decojite si semintele de rodie,adaug mierea si apa. Este un suc foarte sanatos,contine multa vitamina ,,C\'\'

    5 comentarii

  • Compot de visine fara conservant

    Compot de visine fara conservant  

    Spalati bine fructele si puneti-le in borcane foarte curate pana se umplu bine borcanele. Adaugati cate o lingura de zahar si umpleti cu apa pama sus. Strangeti bine capacele si agitati borcanele pana se dizolva zaharul. Intr-o oala mai inalta care sa

    31 comentarii

  • Sirop din conuri de brad

    Sirop din conuri de brad

    Satenii din zona de munte a judetului Harghita considera siropul obtinut din conuri de brad net superior celui din muguri, de care unii nici n-au auzit. Fata de muguri, conurile isi pun amprenta printr-o aroma mult mai intensa, componenta rasina fiind

    14 comentarii

  • Sirop de soc

    Sirop de soc

    Florile de soc le scufundam in apa rece, le lasam la scurs , apoi le rupem coditele. Punem apa si zaharul intr-o oala mai mare(6 litri), o asezam pe foc si o incalzim pana ce se dizolva zaharul complet( nu trebuie sa fiarba).Dam oala deoparte si lasam

    1 comentariu

  • Dulceata de dovlecei

    Dulceata de dovlecei

    Dovleceii trebuie sa fie mai batrani si mai mari, intrucat se curata si mai usor de seminte si se pare ca ar fi mai seci. Eu am folosit si un soi de dovlecei galbeni ( a se vedea poza). Se curata dovleceii de coaja, se curata si la interior de seminte,

    3 comentarii

  • Racoritoare de primavara

    Racoritoare de primavara

    Spalam bine sub jeturi de apa, atat menta cat si florile de salcam si le punem separate in cate un vas cu capac. Intr-o craticioara punem la fiert 1,5L apa si cand a dat in clocot, o luam si o impartim peste menta si salcam. Le acoperim si lasam sa infuzeze

    6 comentarii

  • Compot pt iarna din prune brune

    Compot pt iarna din prune brune

    Prunele se spala se aseaza in borcane de 0,800 g. Ca sa stim cu aproximatie cata apa folosim pt un borcan de compot, procedam asa: turnam apa intrun borcan cu prune, golim apa intro cratita si masuram cantitatea respectiva. Pt fiecare borcan de compot

    1 comentariu

  • Compot de corcoduse fara conservant

    Compot de corcoduse fara conservant  

    Spalati bine fructele si puneti-le in borcane foarte curate pana se umplu bine borcanele. Adaugati cate o lingura de zahar si umpleti cu apa pama sus. Strangeti bine capacele si agitati borcanele pana se dizolva zaharul. Intr-o oala mai inalta care sa

    14 comentarii

  •   1   2   3   4 »
Adauga reteta
 Abonare newslettere
Vrei sa primesti retete si sfaturi culinare pe email de la Gustos.ro? Spune-ne numele si adresa ta de e-mail: