Sirop natural de lavanda

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Sirop natural de lavanda

Ingrediente

  • 100 g flori de lavanda
  • 2 l apa
  • 4 kg zahar
  • 2 lamai mari
  • colorant alimentar mov (optional)

Mod de preparare

Florile de lavanda cu tot cu tija, le punem intr-o sita si le trecem sub cateva jeturi de apa rece, pentru a indeparta praful si le punem intr-o oala incapatoare. Adaugam apa plata si punem oala pe flacara la fiert. Cand incepe sa dea in clocot, micsoram flacara si lasam sa fiarba 15-20' dupa care luam oala de-oparte si lasam lavanda la infuzat pana a doua zi.

Strecuram si aruncam rezidurile de lavanda, punem dinnou oala cu apa "parfumata" :-D, pe flacara, adaugam zaharul si amestecam usor pana se topeste. Lasam sa fiarba si adunam din cand in cand spuma ce se formeaza deasupra. Adaugam zeama de la cele doua lamai si lasam sa fiarba pana siropul se leaga, nu dureaza mult :lol:, cam 30' de fiert este suficient.

Inainte de ultimele minute de fierbere, eu am adaugat putin colorant alimentar mov :-D, mi-am dorit sa am siropul de lavanda cu miros, aroma si culoare la un loc :-P. Desigur colorantul este optional si va asigur ca siropul este la fel de delicios si aromat si daca-l lasati ne-colorat ;-)

Turnam siropul in sticle dinainte sterilizate, infiletam capacele si le lasam sa se raceasca. Nu este nevoie nici de conservant nici de aspirina sau altceva, siropul se pastreaza foarte bine chiar si 2 ani :-D .

Sticlele racite le toaletam , le etichetam si le depozitam in camara.

Pofta buna !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure