Florile de lavanda cu tot cu tija, le punem intr-o sita si le trecem sub cateva jeturi de apa rece, pentru a indeparta praful si le punem intr-o oala incapatoare. Adaugam apa plata si punem oala pe flacara la fiert. Cand incepe sa dea in clocot, micsoram flacara si lasam sa fiarba 15-20' dupa care luam oala de-oparte si lasam lavanda la infuzat pana a doua zi.
Strecuram si aruncam rezidurile de lavanda, punem dinnou oala cu apa "parfumata" :-D, pe flacara, adaugam zaharul si amestecam usor pana se topeste. Lasam sa fiarba si adunam din cand in cand spuma ce se formeaza deasupra. Adaugam zeama de la cele doua lamai si lasam sa fiarba pana siropul se leaga, nu dureaza mult :lol:, cam 30' de fiert este suficient.
Inainte de ultimele minute de fierbere, eu am adaugat putin colorant alimentar mov :-D, mi-am dorit sa am siropul de lavanda cu miros, aroma si culoare la un loc :-P. Desigur colorantul este optional si va asigur ca siropul este la fel de delicios si aromat si daca-l lasati ne-colorat ;-)
Turnam siropul in sticle dinainte sterilizate, infiletam capacele si le lasam sa se raceasca. Nu este nevoie nici de conservant nici de aspirina sau altceva, siropul se pastreaza foarte bine chiar si 2 ani :-D .
Sticlele racite le toaletam , le etichetam si le depozitam in camara.
Pofta buna !

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii