Sirop natural de lavanda

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Sirop natural de lavanda

Ingrediente

  • 100 g flori de lavanda
  • 2 l apa
  • 4 kg zahar
  • 2 lamai mari
  • colorant alimentar mov (optional)

Mod de preparare

Florile de lavanda cu tot cu tija, le punem intr-o sita si le trecem sub cateva jeturi de apa rece, pentru a indeparta praful si le punem intr-o oala incapatoare. Adaugam apa plata si punem oala pe flacara la fiert. Cand incepe sa dea in clocot, micsoram flacara si lasam sa fiarba 15-20' dupa care luam oala de-oparte si lasam lavanda la infuzat pana a doua zi.

Strecuram si aruncam rezidurile de lavanda, punem dinnou oala cu apa "parfumata" :-D, pe flacara, adaugam zaharul si amestecam usor pana se topeste. Lasam sa fiarba si adunam din cand in cand spuma ce se formeaza deasupra. Adaugam zeama de la cele doua lamai si lasam sa fiarba pana siropul se leaga, nu dureaza mult :lol:, cam 30' de fiert este suficient.

Inainte de ultimele minute de fierbere, eu am adaugat putin colorant alimentar mov :-D, mi-am dorit sa am siropul de lavanda cu miros, aroma si culoare la un loc :-P. Desigur colorantul este optional si va asigur ca siropul este la fel de delicios si aromat si daca-l lasati ne-colorat ;-)

Turnam siropul in sticle dinainte sterilizate, infiletam capacele si le lasam sa se raceasca. Nu este nevoie nici de conservant nici de aspirina sau altceva, siropul se pastreaza foarte bine chiar si 2 ani :-D .

Sticlele racite le toaletam , le etichetam si le depozitam in camara.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise