autor:

anuta

» » , , Bauturi, Conserve si muraturi, Sucuri si compoturi de fructe

Nectar din pere padurete (salbatice)

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 august 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 august 2018

Ingrediente
1 farfurie adanca de pere padurete (salbatice), coapte, 1 mar mare, 2 stelute de anason, 1 baton de scortisoara, 1 farfurie rasa de zahar , 1 cana de apa

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata perele cu un cutit economic (ele sunt mici ca dimensiune si astfel dam cat mai putin la o parte), de coaja, apoi le taiem cubuletete, acoperindu-le cu cate un strat de zahar pentru a nu oxida (sau un pic de suc de lamaie).

Curatam si marul si la fel, il taiem, apoi adaugam apa, anasonul si scortisoara si fierbem 20-30 minute, apoi oprim focul si scurgem fructele fierte de sirop. Le punem intr-o cana inalta de plastic, le acoperim cu sirop si le dam bine la blender pana devin o pasta cremoasa. Adaugam si restul de sirop si punem din nou la fiert inca 10-15 minute.

Se toarna fierbinte in sticle si se strang dopurile bine. Se acopera cu un prosop gros si se lasa sa se raceasca in voie. Se serveste diluat cu apa minerala si are un gust divin!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar din pere padurete (salbatice)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Suc de portocale cu goji

Suc de portocale cu goji

Spalati portocalele intotdeauna inainte sa le folositi, no matter what. Stoarceti portocalele si

16 voturi    3 comentarii
20 min
Sucuri si compoturi de fructe
Suc natural

Suc natural

Se taie fructele cubulete, se pun in blender pentru 2-3 minute, apoi se servesc proaspete.  Eu

0 voturi    0 comentarii
15 min
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 farfurie adanca de pere padurete (salbatice)
  • coapte
  • 1 mar mare
  • 2 stelute de anason
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 farfurie rasa de zahar 
  • 1 cana de apa

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Dulceata de gutui Dulceata de gutui

Eu, pentru ca nu am cantar, am masurat si gutuile si zaharul cu un castron, vedeti mai jos! Se pregateste un vas cu apa rece in care

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Conserve si muraturi
Compot de piersici Compot de piersici

In borcanele curate si uscate se pun cate 4 linguri de zahar, apoi felii subtiri (desprinse de pe sambure cu un cutit) de piersica de

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
"Potion magique"(continuare).Marul Evei.Suc de creson si mar