Nectar din pere padurete (salbatice)

Se curata perele cu un cutit economic (ele sunt mici ca dimensiune si astfel dam cat mai putin la o parte), de coaja.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Nectar din pere padurete (salbatice)

Ingrediente

  • 1 farfurie adanca de pere padurete (salbatice), coapte
  • 1 mar mare
  • 2 stelute de anason
  • 1 baton de scortisoara
  • 1 farfurie rasa de zahar
  • 1 cana de apa

Mod de preparare

Se curata perele cu un cutit economic (ele sunt mici ca dimensiune si astfel dam cat mai putin la o parte), de coaja, apoi le taiem cubuletete, acoperindu-le cu cate un strat de zahar pentru a nu oxida (sau un pic de suc de lamaie).

Curatam si marul si la fel, il taiem, apoi adaugam apa, anasonul si scortisoara si fierbem 20-30 minute, apoi oprim focul si scurgem fructele fierte de sirop. Le punem intr-o cana inalta de plastic, le acoperim cu sirop si le dam bine la blender pana devin o pasta cremoasa. Adaugam si restul de sirop si punem din nou la fiert inca 10-15 minute.

Se toarna fierbinte in sticle si se strang dopurile bine. Se acopera cu un prosop gros si se lasa sa se raceasca in voie. Se serveste diluat cu apa minerala si are un gust divin!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor