Fructele spalate bine, se desfac in doua sau se taie felii (dupa caz), se elimina samburii si se asaza in straturi, unele peste altele, in borcane curate si scurse bine, mai mult de jumatatea borcanului, apoi se presara cate 5 linguri de zahar/borcan de 800 ml (borcan mai mare) si apoi se completeaza cu apa, pana se umple borcanul.
Se capseaza bine, se verifica rasturnand borcanul cu gura in jos, sa nu curga, apoi se pun intr-o cratita putin mai inalta, unul langa altul si se toarna apa pana aproape de gura borcanelor. Se pun la fiert la foc domol, pana ce scade siropul din borcane cam 1 cm. Se scot din apa si se acopera cu un prosop gros sau o patura, pana a doua zi, lasandu-le sa se raceasca in voie, apoi se depoziteaza in locuri racoroase (debarale, pivnite).
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii