Autor:
anuta (Chef de cuisine)
Reteta postata pe: 09 august 2018
Ingrediente
4 kg caise proaspete, nelovite si nu foarte coapte, zahar, apa
Dificultate: Medie | Timp: 50 min
Mod de preparare
Fructele spalate bine, se desfac in doua sau se taie felii (dupa caz), se elimina samburii si se asaza in straturi, unele peste altele, in borcane curate si scurse bine, mai mult de jumatatea borcanului, apoi se presara cate 5 linguri de zahar/borcan de 800 ml (borcan mai mare) si apoi se completeaza cu apa, pana se umple borcanul.
Se capseaza bine, se verifica rasturnand borcanul cu gura in jos, sa nu curga, apoi se pun intr-o cratita putin mai inalta, unul langa altul si se toarna apa pana aproape de gura borcanelor. Se pun la fiert la foc domol, pana ce scade siropul din borcane cam 1 cm. Se scot din apa si se acopera cu un prosop gros sau o patura, pana a doua zi, lasandu-le sa se raceasca in voie, apoi se depoziteaza in locuri racoroase (debarale, pivnite).
Daca ti-a placut reteta noastra "Compot de caise pentru iarna" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
1. Pune prunele si batonul de scortisoara intr-o cratita mare, pe foc, impreuna cu 150 ml apa si
Sucuri si compoturi de fructe
Spalati bine toate ingredientele.
Decojiti o jumatate de lamaie.
Curatati ananasul de coaja si
0 voturi
0 comentarii
10 min
Sucuri si compoturi de fructe
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate