autor:

Sinziana
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sinziana (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 octombrie 2015

Ingrediente
- prune dulci, proaspete si cat mai coapte

Dificultate: Redusa Timp: 5h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Cantitatea de prune dorita se sorteaza, inlaturand fructele stricate sau viermanoase. Se spala bine prunele, se scurg de apa si apoi li se scot samburii. Pulpele fructelor se pun intr-un vas emailat la care am pus putina apa pe fund ca sa nu se arda. Se lasa prunele cateva ore ca sa-si lase zeama, sau chiar de seara pana dimineata. Se fierb aproximativ 2 ore la foc mediu pentru inceput, apoi mai redus si nu uitam sa mestecam din cand in cand. Eu prefer sa folosesc drept capac, in timpul fierberii, o sita cu maner de dimensiunea oalei, pentru a facilita evaporarea lichidului. Se lasa pana a doua zi cand se mai fierbe la foc mic inca 1-2 ore, pana scade lichidul si magiunul are consistenta dorita. Se pregateste alaturi o oala cu apa fierbinte, chiar clocotita, pe fundul careia am pus o panza sau un prosop. Vom trece toate borcanele si capacele prin apa fierbinte si le vom umple imediat cu magiunul si el fierbinte din oala, punem putin salicilat deasupra si inchidem imediat fiecare borcan cu capacul lui. La sfarsit, acoperim toate borcanele cu o patura sau mai multe prosoape si le lasam sa se raceasca pana a doua zi. In felul aceasta nu vom mai avea nevoie sa fierbem borcanele la duns.
Pentru cine vrea ca magiunul sa fie fara pielite de prune care se mai pot vedea in compozitie, poate da prunele prin masina de tocat inainte sa le fiarba. Eu le prefer insa intregi.
Trebuie avut grija sa nu se arda si sa devina o pasta prea inchisa, cu gust de afumat mai puternic decat cel de pruna.
Daca ti-a placut reteta noastra "MAGIUN DE PRUNE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Magiun de prune

Magiun de prune

Din livada de pruni a părinților mei am primit o găleată de prune bistrițe numai bune pentru

10 voturi    11 comentarii
8h 15 min
Conserve si muraturi
Cornulete cu magiun de prune

Cornulete cu magiun de prune

Incalzim putin laptele, cat sa fie caldut, adaugam zaharul si drojdia sfaramata. Lasam sa se umfle,

24 voturi    10 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

5h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • - prune dulci
  • proaspete si cat mai coapte

Raporteaza reteta

Retete
de Sinziana
Orez cu fenicul si telina la cuptor

Orez cu fenicul si telina la cuptor

Spalam bine orezul (in 2-3 ape), apoi il lasam la inmuiat in apa curata, 1-2 ore. Intre timp spalam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Clatite fine cu mere

Clatite fine cu mere

Se bat oule intregi cu telul, adaugand un praf de sare, pana devin spumoase. Adaugam o lingura mare

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Salata de legume cu sos de maioneza si tarhon

Se decojesc si se spala bine toate legumele. Se pun legumele sa fiarba in apa cu sare (sarea nu lasa

1 vot    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Smoothie in culori Smoothie in culori

Se trec la blender separat, fructele, apoi se asaza pe culori in pahar, alaturi de gheata.

1 vot    0 comentarii
5 min
Bauturi
Nectar de caise Nectar de caise

Caisele spalate, curatate de samburi, se pun intr-un vas mare sa fiarba impreuna cu zahar dupa gust sau deloc daca sunt suficient de

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
“Amardeen”-Bautura racoritoare de caise uscate