Sirop de capsuni

Se curata fructele de codite, se spala si se asaza in vasul in care vor fierbe cu zaharul adaugat peste ele.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Sirop de capsuni

Ingrediente

  • 1 kg de capsune, bine coapte
  • 1,5 kg de zahar
  • 2-3 crengute de menta proaspata
  • suc de la o lamaie potrivit de mare
  • 500 ml apa

Mod de preparare

Se curata fructele de codite, se spala si se asaza in vasul in care vor fierbe cu zaharul adaugat peste ele. Se lasa cateva ore sau mai bine de seara pana dimineata, apoi se adauga 500 ml apa si se pun la fiert.

De la primul clocot, se spumeaza, se amesteca usor cu spumiera atata timp cat va trebui sa se lege intr-un sirop legat (cca o ora).

Se da de pe foc si se adauga sucul de lamaie, dar si cateva crengute de menta proaspata.

Se toarna in sticle uscate, cat este foarte fierbinte, se infileteaza capacele etans, apoi se pun sticlele una langa alta, intr-o ladita si se acopera cu o patura sau un prosop gros si se lasa sa se raceasca bine si abia apoi se depoziteaza in beciuri sau debarale.

Se serveste diluat cu apa minerala si tine foarte bine, chiar si 2 ani, daca este etans imbuteliat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort copii

Tort copii

Tort copii
Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni

Lapte cu orez si sos de capsuni
Gogosi cu ciocolata
Dulciuri diverse

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor