autor:

Burcea_Vasilica

» » , Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

Panna cotta cu limoncello si jeleu de fructe de padure

Autor: Burcea_Vasilica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Burcea_Vasilica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 octombrie 2018

Ingrediente
500 ml smantana lichida, 1 esenta de vanilie, 5 linguri miere, 2 lingurite lichior &ldquoLimoncello&rdquo, 6 foi gelatina neutra, 500 gr zmeura, coacaze si affine, 5 linguri de zahar, busuioc

Dificultate: Medie Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Se pun 3 foi de gelatina la inmuiat in apa rece. Cand gelatina s-a inmuiat, se amesteca cu putina apa calda ca sa de dizolve complet.

Intr-o cratita nonaderenta punem smantana impreuna cu mierea si vanilia, apoi amestecam bine si lasam pe foc pana da in clocot.

Cand smantana dat in clocot, adaugam gelatina si lichiorul “Limoncello” si apoi amestecam bine.

Turnam amestecul in paharele pentru servire asezate inclinat intr-o tava si dam la rece pentru circa 3 ore pana se asaza.

Punem fructele de padure la fiert impreuna cu zaharul si apoi le pasam cu blenderul. Procedam cu gelatina la fel ca mai sus si apoi o incorporam in piureul de fructe de padure.

Lasam sa se raceasca putin si apoi turnam usor in pahare peste panna cotta. Lasam la frigider sa se intareasca.

La servire, ornam cu fructe de padure si busuioc.

Se poate servi atat rece, cat si la temperatura camerei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu limoncello si jeleu de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Inghetata cu afine

Inghetata cu afine

Se pun in blender si se amesteca 3 minute. Apoi se pune in forma de inghetata si se adauga la congelator

1 vot    0 comentarii
10 min
Spume si creme dulci
Biscuiti Amaretti

Biscuiti Amaretti

1. Incalzeste cuptorul la 180ᵒC. 2. Bate albusurile spuma intr-un bol mare. 3. Adauga in albusuri

11 voturi    8 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • 500 ml smantana lichida
  • 1 esenta de vanilie
  • 5 linguri miere
  • 2 lingurite lichior &ldquoLimoncello&rdquo
  • 6 foi gelatina neutra
  • 500 gr zmeura
  • coacaze si affine
  • 5 linguri de zahar
  • busuioc

Raporteaza reteta

Retete
de Burcea_Vasilica
Arancini di riso cu piept de pui

Arancini di riso cu piept de pui

Se spala orezul si se pune la fiert asezonat cu sare si piper si sofran Cand orezul este gatit se

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Clatite aperitiv cu piept de pui

Clatite aperitiv cu piept de pui

Se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga ouale, putin lapte, uleiul si amesteca bine. Amestecand,

13 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Se caleste pieptul de pui impreuna cu ardeiul si ciupercile in unt apoi adaugi orezul si mai calesti

5 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Mousse de ciocolata neagra Mousse de ciocolata neagra

Ciocolata (am folosit ciocolată cu 52% cacao) se topeşte pe baie de aburi împreună cu o linguriţă de cafea măcinată (am

1 vot    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Creme brulee Creme brulee

Intr-o cratita mai adanca se pune smantana si se lasa la incalzit fara sa fiarba. Amestecam galbenusurile cu zaharul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Glazura de ciocolata