autor:

Burcea_Vasilica

» » , Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

Panna cotta cu limoncello si jeleu de fructe de padure

Autor: Burcea_Vasilica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Burcea_Vasilica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 octombrie 2018

Ingrediente
500 ml smantana lichida, 1 esenta de vanilie, 5 linguri miere, 2 lingurite lichior &ldquoLimoncello&rdquo, 6 foi gelatina neutra, 500 gr zmeura, coacaze si affine, 5 linguri de zahar, busuioc

Dificultate: Medie Timp: 3h

0 voturi

Mod de preparare

Se pun 3 foi de gelatina la inmuiat in apa rece. Cand gelatina s-a inmuiat, se amesteca cu putina apa calda ca sa de dizolve complet.

Intr-o cratita nonaderenta punem smantana impreuna cu mierea si vanilia, apoi amestecam bine si lasam pe foc pana da in clocot.

Cand smantana dat in clocot, adaugam gelatina si lichiorul “Limoncello” si apoi amestecam bine.

Turnam amestecul in paharele pentru servire asezate inclinat intr-o tava si dam la rece pentru circa 3 ore pana se asaza.

Punem fructele de padure la fiert impreuna cu zaharul si apoi le pasam cu blenderul. Procedam cu gelatina la fel ca mai sus si apoi o incorporam in piureul de fructe de padure.

Lasam sa se raceasca putin si apoi turnam usor in pahare peste panna cotta. Lasam la frigider sa se intareasca.

La servire, ornam cu fructe de padure si busuioc.

Se poate servi atat rece, cat si la temperatura camerei.
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu limoncello si jeleu de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Supa crema de morcovi

Supa crema de morcovi

Este una dintre supele crema preferate de mine. Este usoara si gustoasa, perfecta pentru zilele toride

3 voturi    0 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Serbet din smochine

Serbet din smochine

Smochinele se spala se taie coditele, se taie in 4 si se pun la fiert cu 750 g zahar, feliile de

1 vot    0 comentarii
45 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

0 voturi

Ingrediente

  • 500 ml smantana lichida
  • 1 esenta de vanilie
  • 5 linguri miere
  • 2 lingurite lichior &ldquoLimoncello&rdquo
  • 6 foi gelatina neutra
  • 500 gr zmeura
  • coacaze si affine
  • 5 linguri de zahar
  • busuioc

Raporteaza reteta

Retete
de Burcea_Vasilica
Arancini di riso cu piept de pui

Arancini di riso cu piept de pui

Se spala orezul si se pune la fiert asezonat cu sare si piper si sofran Cand orezul este gatit se

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Clatite aperitiv cu piept de pui

Clatite aperitiv cu piept de pui

Se amesteca faina cu sarea, apoi se adauga ouale, putin lapte, uleiul si amesteca bine. Amestecand,

12 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Se caleste pieptul de pui impreuna cu ardeiul si ciupercile in unt apoi adaugi orezul si mai calesti

4 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Lapte de Pasare in cuiburi crocante, cu caise glazurate si sirop de afine Lapte de Pasare in cuiburi crocante, cu caise glazurate si sirop de afine

Se pregateste o tava de copt tapetata cu hartie pentru copt. Foile de placinte se dezgheata, apoi se ia cate 2 foi si se ung bine cu

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Dulceata din struguri negri Dulceata din struguri negri

Se spală strugurii şi se desprind boabele de pe ciorchini, apoi se taie boabele în jumătăţi şi se scot sâmburii.

1 vot    1 comentariu
2h 20 min
Conserve si muraturi
Supa de rosii