Creme brulee

Intr-o cratita mai adanca se pune smantana si se lasa la incalzit fara sa fiarba.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Creme brulee

Ingrediente

  • 300 ml smantana
  • 3 galbenusuri
  • 50 gr zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • pentru crusta 3-4 linguri zahar

Mod de preparare

Intr-o cratita mai adanca se pune smantana si se lasa la incalzit fara sa fiarba.

Amestecam galbenusurile cu zaharul si semintele din pastaia de vanilie.

Incorporam usor amestecul de galbenusuri in smantana calda, mixand continuu.

Strecuram apoi compozitia si o turnam in formele pentru copt (mie imi place sa folosesc cesti sau boluri vintage).

Asezam vasele cu crema intr-o tava de copt mai adanca si turnam apa fiarta in tava.

Se coc la cuptor la 160 grade C, circa 30 de minute. Dupa aceeea se lasa la racit minim 3 ore.

Ca sa obtinem crusta brun aurie de deasupra, presam deasupra la fiecare vas cu crema cate o lingura de zahar brun pe care il ardem cu arzatorul.

Pofta buna !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel

Tort de ciocolata cu crema caramel
Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere

Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea...

Chiftele in aluat de bere
Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate

Prajitura cu mere si nuci caramelizate
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor