Mousse de ciocolata neagra

Ciocolata (am folosit ciocolata cu 52% cacao) se topeste pe baie de aburi.

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Mousse de ciocolata neagra

Ingrediente

  • 200 g ciocolată neagră
  • 1 lingură cafea măcinată
  • 1 lingură unt
  • 3 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 120 g smântână 25% grăsime
  • ¼ linguriţă sare

Mod de preparare

Ciocolata (am folosit ciocolată cu 52% cacao) se topeşte pe baie de aburi împreună cu o linguriţă de cafea măcinată (am folosit cafea columbiană). Lăsaţi vasul cu amestecul de ciocolată topită şi cafea la răcit timp de 5 minute.

Apoi, adăugaţi o lingură de unt în amestec. Imediat după, adăugaţi repede cele 3 gălbenuşuri, folosind o lingură de lemn pentru incorporare. Veţi observa că veţi lucra cu un amestec uşor grunjos. Lăsaţi să stea încă 10 minute.

Mixaţi cele 3 linguri de zahăr cu cele 3 albuşuri, la viteză mare, pentru 3-5 minute. Adăugaţi spuma obţinută la amestecul de ciocolată, împreună cu smântâna (am folosit şi recomand cu 25% grăsime) şi cu sarea.

Împărţiţi mousse-ul (da!, aţi ajuns la rezultatul final) în 4 borcănaşe sau căniţe (sau pahare de Martini).

Prefer să nu decorez cu nimic. O linguriţă este suficientă pentru a savura acest delicat desert.

Sugerez servirea pe loc. La introducerea în frigider, consistenţa se schimbă, iar eu o prefer pe cea iniţială. Însă vă promit că nu se compară cu niciun produs de-a gata, întâlnit pe rafturile magazinelor. Va fi al vostru, îi veţi da suflet şi se va simţi.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Castraveti murati la soare

Castraveti murati la soare

Reteta de castraveti murati la soare. Castraveti murati de vara, reteta simpla si delicioasa.

Castraveti murati la soare
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine

Rulada cu dulceata de afine