Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat, perfect pentru orice ocazie.
Pregatirea aluatului dospit:
Intr-un bol mic, dizolva drojdia in laptele caldut impreuna cu 1 lingurita de zahar si lasa amestecul deoparte timp de 5-10 minute, pana cand drojdia incepe sa se spumeze.
Intr-un bol mare, cerne faina si adauga praful de sare.
Toarna amestecul de drojdie activata in bolul cu faina.
Adauga zaharul, oul batut, untul topit si extractul de vanilie (daca folosesti).
Framanta aluatul pana devine elastic si nelipicios (aproximativ 10 minute). Daca e nevoie, mai adauga putina faina.
Acopera aluatul cu un prosop curat si lasa-l la dospit intr-un loc cald timp de 1-1,5 ore, pana isi dubleaza volumul.
2. Pregatirea umpluturii de mere:
Curata merele si taie-le cubulete mici.
Intr-o tigaie, topeste untul si adauga merele, zaharul si sucul de lamaie.
Gateste merele la foc mediu timp de 7-10 minute, pana cand se inmoaie usor.
Adauga scortisoara si amidonul sau faina, amestecand bine pentru a lega sucurile.
Lasa compozitia sa se raceasca complet inainte de a o folosi pentru umplerea pachetelelor.
3. Asamblarea pachetelelor:
Dupa ce aluatul a dospit, intinde-l pe o suprafata presarata cu putina faina, intr-o foaie de aproximativ 5 mm grosime.
Taie aluatul in patrate de aproximativ 10x10 cm.
Pune cate o lingura de umplutura de mere pe mijlocul fiecarui patrat.
Impatureste fiecare patrat formand pachetele, lipind bine marginile (poti apasa marginile cu o furculita pentru un aspect placut).
Asaza pachetelele pe o tava tapetata cu hartie de copt.
4. Coacerea:
Preincalzeste cuptorul la 180°C.
Lasa pachetelele sa mai dospeasca pe tava pentru 15-20 de minute.
Unge pachetelele cu oul batut pentru un aspect auriu si lucios.
Coace-le timp de 20-25 de minute, sau pana cand devin frumos rumenite.
5. Servire:
Dupa ce s-au racit putin, le poti presara cu zahar pudra.
Pachetelele cu mere si aluat dospit sunt pufoase, aromate si perfecte pentru orice ocazie.
Incearca si reteta de strudel cu mere, pariziene cu mere sau prajitura rasturnata cu mere. Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii