Strudel cu mere

Reteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi cu mere.

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
medie
Strudel cu mere

Ingrediente

  • Aluat
  • 240 g faina
  • 120 ml apa
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingura de otet
  • un varf de lingurita sare
  • Umplutura
  • 1 kg de mere
  • zeama de la o lamaie
  • 4 linguri cu varf de zahar
  • 50 g nuci tocate
  • 4 lingurite de pesmet
  • scortisoara dupa gust
  • 100 g unt pentru uns foile

Mod de preparare

Reteta de strudel cu mere este una dintre cele mai simple, ieftine si usor de preparat. Ingredientele sunr la indemana oricui, iar rezultatul este minunat.

Intai preparati aluatul. Incalziti apa impreuna cu uleiul si otetul; nu este nevoie sa fie fierbinte, doar calduta. Intr-un bol cerneti faina, adaugati sarea si incepeti sa framantati adaugand apa cu uleiul si otetul putin cate putin pana formati un aluat potrivit. Nu trebuie sa fie tare dar nici moale, mai adaugati faina sau putina apa pentru o consistenta potrivita.

Framantati-l bine cateva minute si puneti-l intr-un bol sa se odihneasca, acoperit partial cu o folie alimentara sau cu un prosop de bucatarie.

Intre timp curatati merele de coaja si cotoare si tocati-le cubulete. Stropiti-le cu zeama de lamaie si lasati-le la scurs intr-o sita.

Transferati aluatul pe masa de lucru pe care ati presarat putina faina si impartiti aluatul in 4 bilute.

Din fiecare biluta faceti cate o foaie de 35×50 cm. Presarati faina ori de cate ori este nevoie, ca sa nu se lipeasca aluatul de planul de lucru. Pensulati foaia cu unt topit si racit. Puneti pe unul din capete mere din belsug, presarati cate o lingura cu varf de zahar, o lingurita de pesmet, nuci si scortisoara dupa gust. Rulati foia si transferati strudelul intr-o tava acoperita cu hartie de copt.

Procedati asa pana cand ati terminat toate bilutele de aluat. Cu untul ramas ungeti fiecare strudel si, cu un cutit, faceti taieturi superficiale.

Coaceti strudelul 40-45 de minute la 180°C, pana se rumeneste frumos.

Cand s-a mai racit, presarati din belsug zahar pudra vanilat.

Incercati si voi reteta de strudel cu mere, este un deliciu! Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise