autor:

gicuta

» » Retete de post

Strudel cu mere

Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gicuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 martie 2014

Ingrediente
1 1/2 kg mere, zahar - 5 sau 6 linguri, scortisoara, zahar vanilat, , Pentru aluat: un cub de drojdie, 400 ml apa, 100 ml ulei, o lingura de zahar si un praf de sare, aproximativ 1 kg faina

Dificultate: Redusa Timp: 3h

27 voturi

Mod de preparare

Merele se calesc cu zaharul dupa care se adauga scortisoara si zaharul vanilat. Din apa, ulei , zahar, sare, drojdie si faina se framanta o coca care se lasa o ora la crescut.



Dupa ce a crescut, se fac strudele in forma dorita, se dau la cuptor pana se rumenesc si cand se scot, se presara zahar pudra. Eu, inainte sa le bag in cuptor, le-am uns cu ou. Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Strudel de mere

Strudel de mere

1) Se pun stafidele la inmuiat in rom sau apa cu esenta de rom. Se face o coca din 280g faina cu

4 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu mere impletit

Strudel cu mere impletit

-se face un aluat din ingredientele din reteta in afara de unt+faina -se pune la frigider 30 minute -se

2 voturi    0 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sabina , 02 octombrie 2018

    Asta nu e strudel.

  • Fara foto

    Dilara , 01 octombrie 2018

    "De gustibus non est disputandum" raspuns pentru Gheorghe Constantin

  • Fara foto

    Victoria Morar , 15 februarie 2015

    Asa e ,e o placinta cu mere (nu contest gustul ) dar nu e strudel .

    • Fara foto

      Rodica Ardelean , 14 februarie 2015

      STRUDELUL SE FACE DIN FOI SPECIALE PENTRU STRUDEL,NU CONTEST FAPTUL CA ACEASTA PLACINTA CU MERE NU E BUNA SI ARATA SUPER DAR NU E STRUDEL,ESTE O PLACINTA CU MERE FOARTE ASPECTOASA SI TREBUIE SA FIE SI FF GUSTOASA

    • Fara foto

      Gheorghe Constantin , 13 februarie 2015

      nu este strudel! strudelul tre sa fie foite-foite nu aluat dospit! di gustibus non discutandum!

    • Fara foto

      Anisoara Mihai , 08 decembrie 2014

      o sa le ancerc si eu sa le fac

    • Fara foto

      Erika Adami , 08 decembrie 2014

      delicios ,si gustos si aspectos

    • Fara foto

      Familia Ene , 15 martie 2014

      Aspectuos si fara indoiala delicios!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

27 voturi

Ingrediente

  • 1 1/2 kg mere
  • zahar - 5 sau 6 linguri
  • scortisoara
  • zahar vanilat
  • Pentru aluat: un cub de drojdie
  • 400 ml apa
  • 100 ml ulei
  • o lingura de zahar si un praf de sare
  • aproximativ 1 kg faina

Raporteaza reteta

Retete
de gicuta
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Laptele caldut il amestecam cu 3 liguri de zahar si drojdia. Intr-un castron se cerne faina,

17 voturi    6 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Tort cu crema de zahar ars

Tort cu crema de zahar ars

Crema: Cele 8 linguri de zahar se pun la caramelizat in cratita. Cand este gata se tapeteaza peretii

21 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Torturi
Choux a la creme

Choux a la creme

Se fierbe laptele cu untul, zaharul si sarea. Cand da in clocot, se adauga faina si se amesteca

8 voturi    4 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Sabina

Asta nu e strudel.

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Retete de post

Melcisori deliciosi cu legume Melcisori deliciosi cu legume

Se dizolva drojdia in apa calduta,apoi se adauga zaharul si uleiul de masline amestecand energic.Compozitia rezultata se torna peste

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Aluaturi si Foietaje
Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

2 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Negresa de post