autor:

GeoGia

» » Dulciuri diverse

Pariziene cu mere

Autor: GeoGia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: GeoGia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 septembrie 2016

Ingrediente
600 g faina, 2 oua, 70 g zahar, 300 ml lapte, 50 ml ulei, un plic drojdie uscata, esenta vanilie, 2 plicuri zahar vanilat, un praf de sare, 6-7 mere, scortisoara, 3-4 linguri zahar

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Am incalzit laptele putin, am topit zaharul si drojdia in lapte. Intr-un vas mai incapator am cernut faina, am adaugat treptat laptele, ouale batute putin, sarea, vanilia si am omogenizat bine. Am framantat putin coca cu uleiul si am lasat-o sa creasca. Am lasat coca putin mai moale, am mai folosit faina cand am impaturit parizienele.



Pana a crescut coca m-am ocupat de mere.Le-am curatat de coaja, le-am dat pe razatoarea mare si apoi le-am calit pe foc impreuna cu cele 3-4 linguri de zaharsi scortisoara. Le-am lasat sa se raceasca.



Cand a crescut aluatul l-am impartit in bilute. Am intins fiecare biluta incercand sa obtin un patrat , am asezat cate o lingura zdravana de mere pe o margine a patratului, latura opusa celei pe care am pus mere am taiat-o in fasii , am rulat aluatul peste mere, apoi si fasiile taiate.



Am mai lasat sa creasca 15 minute, le-am asezat in tava cu hartie de copt si le-am introdus la cuptor aproximativ 20 minute, pana s-au rumenit.



Am scos tava din cuptor si cu ajutorul unei pensule le-am uns cu miere partea superioara.Mierea a dat un luciu foarte frumos.



Am facut pentru prima data pariziene si ne-au placut foarte mult.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Placintele toamnei cu prune bistritene

Placintele toamnei cu prune bistritene

Mai intai facem aluatul. Intr-un bol, frecam galbenusul cu zaharul. Apoi adaugam faina,sarea si untul

4 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu stafide de post

Prajitura cu stafide de post

Se amesteca intr-un castron apa, faina, uleiul, zaharul. Se dizolva praful de copt intr-o lingurita

0 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 600 g faina
  • 2 oua
  • 70 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • un plic drojdie uscata
  • esenta vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 6-7 mere
  • scortisoara
  • 3-4 linguri zahar

Raporteaza reteta

Retete
de GeoGia
Briose cheesecake

Briose cheesecake

Am faramitat biscuitii si i-am amestecat cu untul topit.Am presat bine in fiecare forma de briosa

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Rulada cu biscuiti,fineti si cocos

Sfaramam biscuitii cat mai marunt. Amestecam biscuitii cu laptele si cacaoa. Adaugam si cele 3 linguri

7 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Muschiulet de porc rulat

Muschiulet de porc rulat

Taiem muschiuletul de porc astfel incat sa obtinem o fasie mai subtire si intreaga. Batem carnea

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Biscuiti Truffle