Incearca cea mai simpla reteta de chiftelute fragede in sos de rosii, cu arome mediteraneene si busuioc proaspat. Ideala pentru un pranz gustos, rapid si satios.
Chiftelutele:
Amesteca toate ingredientele pentru chiftelute intr-un bol pana obtii o compozitie omogena.
Formeaza bile mici de marimea unei nuci.
Prajeste-le intr-o tigaie cu putin ulei pana sunt rumenite uniform (sau coace-le 20 min la 200°C, intorcandu-le la jumatate).
Pune-le pe un servet de hartie sa se scurga.
Sosul de rosii:
Caleste ceapa in ulei de masline pana devine translucida.
Adauga usturoiul si gateste 1 minut.
Pune passata, zaharul, sarea, piperul si oregano.
Fierbe la foc mic 10–15 minute, amestecand ocazional.
Adauga frunze de busuioc proaspat spre final.
Pune chiftelutele in sos, acopera-le bine si lasa-le sa fiarba impreuna 10 minute la foc mic, sa se imbine aromele.
Servire:
Se servesc calde, cu frunze proaspete de busuioc deasupra.
Poti adauga alaturi paste fierte, piure de cartofi, orez cremos cu parmezan, salata proaspata, muraturi sau o felie de paine rustica. Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii