Incearca cea mai simpla reteta de chiftelute fragede in sos de rosii, cu arome mediteraneene si busuioc proaspat. Ideala pentru un pranz gustos, rapid si satios.
Chiftelutele:
Amesteca toate ingredientele pentru chiftelute intr-un bol pana obtii o compozitie omogena.
Formeaza bile mici de marimea unei nuci.
Prajeste-le intr-o tigaie cu putin ulei pana sunt rumenite uniform (sau coace-le 20 min la 200°C, intorcandu-le la jumatate).
Pune-le pe un servet de hartie sa se scurga.
Sosul de rosii:
Caleste ceapa in ulei de masline pana devine translucida.
Adauga usturoiul si gateste 1 minut.
Pune passata, zaharul, sarea, piperul si oregano.
Fierbe la foc mic 10–15 minute, amestecand ocazional.
Adauga frunze de busuioc proaspat spre final.
Pune chiftelutele in sos, acopera-le bine si lasa-le sa fiarba impreuna 10 minute la foc mic, sa se imbine aromele.
Servire:
Se servesc calde, cu frunze proaspete de busuioc deasupra.
Poti adauga alaturi paste fierte, piure de cartofi, orez cremos cu parmezan, salata proaspata, muraturi sau o felie de paine rustica. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii