Orez cremos cu parmezan

Pune uleiul la incins intr-un vas cu fund dublu (eu folosesc vas de tuci).

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Orez cremos cu parmezan

Ingrediente

  • 3/4 cana orez (masurati cu aceeasi cana cu care veti pune si apa)
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei usturoi
  • 40 ml ulei masline
  • un cub concentrat legume
  • sare
  • 2 linguri parmezan ras
  • 2 cani apa + 100 ml.
  • 100 ml vin alb, demidulce

Mod de preparare

Pune uleiul la incins intr-un vas cu fund dublu (eu folosesc vas de tuci)

Ceapa curatata si spalata o tai juliene. Cand uleiul e incins adaugi ceapa si cateii de usturoi, intregi.

Caleste-le pana se rumenesc frumos, apoi scoate-le cu o paleta.

Adauga orezul si caleste-l in uleiul ramas, doua-trei minute.

Adauga vinul si lasa la foc mic, amestecand, pana se evapora vinul.

E timpul sa adaugi apa (doua cani) , putina sare, vegeta, si sa dai focul la mic.

Amesteca cand si cand.

Cand orezul s-a umflat si apa a fost absorbita, adauga inca 50 ml apa, mai lasi cateva minute si adaugi si restul de apa amestecand incontinuu.

Spre final adaugi parmezanul ras, potrivesti gustul de sare, opresti focul si omogenizezi.

Servesti ca atare sau ca garnitura la diverse preparate cu carne sau peste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise

Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta...

Galette cu caise. Reteta de tarta rustica cu caise
Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat

Reteta simpla si delicioasa de tortilla spaniola. Afla cum sa prepari rapid aceasta mancare traditionala spaniola cu...

Tortilla spaniola. Reteta simpla, delicioasa si usor de preparat
Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise