Pune uleiul la incins intr-un vas cu fund dublu (eu folosesc vas de tuci).
Pune uleiul la incins intr-un vas cu fund dublu (eu folosesc vas de tuci)
Ceapa curatata si spalata o tai juliene. Cand uleiul e incins adaugi ceapa si cateii de usturoi, intregi.
Caleste-le pana se rumenesc frumos, apoi scoate-le cu o paleta.
Adauga orezul si caleste-l in uleiul ramas, doua-trei minute.
Adauga vinul si lasa la foc mic, amestecand, pana se evapora vinul.
E timpul sa adaugi apa (doua cani) , putina sare, vegeta, si sa dai focul la mic.
Amesteca cand si cand.
Cand orezul s-a umflat si apa a fost absorbita, adauga inca 50 ml apa, mai lasi cateva minute si adaugi si restul de apa amestecand incontinuu.
Spre final adaugi parmezanul ras, potrivesti gustul de sare, opresti focul si omogenizezi.
Servesti ca atare sau ca garnitura la diverse preparate cu carne sau peste.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii