autor:

gaby_d

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Orez cremos cu parmezan

Autor: gaby_d (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 martie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gaby_d (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 martie 2018

Ingrediente
3/4 cana orez (masurati cu aceeasi cana cu care veti pune si apa), 1 ceapa mare, 2 catei usturoi, 40 ml ulei masline, un cub concentrat legume, sare, 2 linguri parmezan ras, 2 cani apa + 100 ml., 100 ml vin alb, demidulce

Dificultate: Redusa Timp: 35 min

0 voturi

Mod de preparare

Pune uleiul la incins intr-un vas cu fund dublu (eu folosesc vas de tuci)

Ceapa curatata si spalata o tai juliene. Cand uleiul e incins adaugi ceapa si cateii de usturoi, intregi.

Caleste-le pana se rumenesc frumos, apoi scoate-le cu o paleta.

Adauga orezul si caleste-l in uleiul ramas, doua-trei minute.

Adauga vinul si lasa la foc mic, amestecand, pana se evapora vinul.

E timpul sa adaugi apa (doua cani) , putina sare, vegeta, si sa dai focul la mic.

Amesteca cand si cand.

Cand orezul s-a umflat si apa a fost absorbita, adauga inca 50 ml apa, mai lasi cateva minute si adaugi si restul de apa amestecand incontinuu.

Spre final adaugi parmezanul ras, potrivesti gustul de sare, opresti focul si omogenizezi.

Servesti ca atare sau ca garnitura la diverse preparate cu carne sau peste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cremos cu parmezan" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Shaksuka verde

Shaksuka verde

Se incalzeste o tigaie adanca si se toarna 3-4 linguri ulei de masline si se prajeste ceapa usor

6 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei umpluti cu piept de pui si teci de fasole

Dovlecei umpluti cu piept de pui si teci de fasole

Se pune o cratita cu apa la foc impreuna cu o lingurita de sare. Se indeparteaza moatele de la teci,

3 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

35 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3/4 cana orez (masurati cu aceeasi cana cu care veti pune si apa)
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei usturoi
  • 40 ml ulei masline
  • un cub concentrat legume
  • sare
  • 2 linguri parmezan ras
  • 2 cani apa + 100 ml.
  • 100 ml vin alb
  • demidulce

Raporteaza reteta

Retete
de gaby_d
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Mixeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul. Nu te opri pana ce zaharul nu e diluat

34 voturi    4 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu prune si bezea

Prajitura cu prune si bezea

Mixeaza untul impreuna cu zaharul pana ce se topesc toate granulele de zahar. Adauga galbenusurile

18 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Dulciuri diverse
Turte cu branza si marar

Turte cu branza si marar

Umplutura de branza o obtii amestecand toate ingredientele. Aluat turte Pregateste aluatul punand

16 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza