Pune uleiul la incins intr-un vas cu fund dublu (eu folosesc vas de tuci).
Pune uleiul la incins intr-un vas cu fund dublu (eu folosesc vas de tuci)
Ceapa curatata si spalata o tai juliene. Cand uleiul e incins adaugi ceapa si cateii de usturoi, intregi.
Caleste-le pana se rumenesc frumos, apoi scoate-le cu o paleta.
Adauga orezul si caleste-l in uleiul ramas, doua-trei minute.
Adauga vinul si lasa la foc mic, amestecand, pana se evapora vinul.
E timpul sa adaugi apa (doua cani) , putina sare, vegeta, si sa dai focul la mic.
Amesteca cand si cand.
Cand orezul s-a umflat si apa a fost absorbita, adauga inca 50 ml apa, mai lasi cateva minute si adaugi si restul de apa amestecand incontinuu.
Spre final adaugi parmezanul ras, potrivesti gustul de sare, opresti focul si omogenizezi.
Servesti ca atare sau ca garnitura la diverse preparate cu carne sau peste.
Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromataIncearca o reteta simpla si delicioasa de salata de linte cu legume proaspete, perfecta pentru un pranz usor sau o cina...
Salata de linte cu legume proaspete – reteta rapida, delicioasa si sanatoasaIti doresti o rețeta simpla si delicioasa pentru chifteluțe in sos de rosii? Ei bine, aceasta rețeta este atat de buna,...
Chiftelute in sos de rosii - reteta simpla si delicioasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii