Descopera o reteta simpla de piure de cartofi, de post, fara unt sau smantana, dar la fel de cremos si delicios. Cu ulei incins pentru un plus de savoare, acest piure este perfect ca garnitura sanatoasa si usor de preparat. Afla pas cu pas cum sa obtii un piure fin si gustos, ideal pentru orice masa de post!
Curata si taie cartofii in bucati egale pentru a fierbe uniform.
Fierbe cartofii in apa cu sare pana cand devin foarte moi (aproximativ 20-25 de minute).
Incalzeste uleiul intr-o tigaie. Daca folosesti usturoi, zdrobeste-l usor si lasa-l in ulei cateva secunde pentru aroma, apoi indeparteaza-l.
Scurge cartofii si paseaza-i bine cu un zdrobitor sau un tel.
Adauga uleiul incins treptat peste cartofii zdrobiti, amestecand bine pentru a obtine o textura cremoasa.
Daca este nevoie, adauga putina apa calda de unde au fiert cartofii sau lapte vegetal pentru o consistenta mai fina.
Potriveste de sare si serveste cald.
Poti presara deasupra patrunjel proaspat tocat, cepsoara (chives) sau putin piper pentru un plus de gust.
Este minunat alaturi de friptura de miel, ceafa de porc la cuptor sau ciuperci la tigaie. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii