Ceafa de porc la cuptor - reteta de friptura frageda de porc

Daca vrei sa prepari cea mai buna ceafa de porc la cuptor, incearca acesta reteta. Este cea mai frageda friptura de porc, moale, gustoasa, perfecta alaturi de garnitura preferata.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Ceafa de porc la cuptor - reteta de friptura frageda de porc

Ingrediente

  • 1 kg ceafa de porc dezosata
  • 1 ceapa verde (sau una uscata)
  • 1 morcov
  • 3 catei de usturoi mai mari
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • cimbru uscat
  • 1 lingura pasta de tomate

Mod de preparare

Spalam carnea, o stergem cu un servetel, apoi o taiem felii potrivit de groase.

Ceapa verde o curatam, cozile le taiem rondele, iar partea alba bucati potrivite.

Decojim morcovul, il taiem rondele. Usturoiul il curatam, il taiem feliute.

Intr-o tava asezam bucatile de care, punem ceapa verde, feliile de morcov si ustuoriul.

Condimentam cu sare, piper, boia dulce si putin cimbru uscat.

Intr-un bol mic punem pasta de tomate, o cana si 1/2 cu apa, amestecam bine.

Turnam acest amestec printre bucatile cu carne.

Acoperim tava cu staniol, o bagam in cuptorul incins, la 170 de grade C, pana cand lichidul scade, carnea este moale.

Dupa acest timp o descoperim, o mai lasam cateva minute, pana se rumeneste frumos,

Reteta de ceafa de porc la cuptor este simpla, se face usor si rezultatul este grozav. Cu muraturi a mers de minune.

Poti incerca si reteta de friptura de porc cu legume la cuptor, pulpa de porc cu cartofi la cuptor sau piept de porc umplut. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise