autor:

anuta

» » , Conserve si muraturi, Spume si creme dulci

Dulceata de visine

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 august 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 august 2018

Ingrediente
(cca 6 borcane de 400 g), 2 kg de visine foarte coapte, 2 kg de zahar

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se spala bine visinele, se curata de codite si samburi, apoi se asaza intr-un vas impreuna cu zaharul si se lasa cateva ore, de preferat de pe o zi pe alta, sa-si lase sucul.



Se pune apoi cratita pe foc mic, amestecandu-se din cand in cand, pana se dizolva tot zaharul. In momentul in care se formeaza spuma, aceasta se indeparteaza cu o spumiera.



Dulceata este gata atunci cand, picurand putin sos pe o farfurie rece, picatura ramane bombata si nu se prelinge. Daca sosul se prelinge, mai fierbeti dulceata in continuare pana ce obtineti consistenta dorita. Dulceata devine legata cand este rece si trebuie sa avem grija sa nu o fierbem prea mult. Se poate adauga la fiert si un baton de vanilie, dulceata va capata o aroma deosebita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Probabil ca multa lume o sa imi sara acu repede in cap, vorba aia, ca am pus titlul acesta desi nu

4 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceaţă de vişine

Dulceaţă de vişine

Cu gândul la nişte clătite sau un griş cu lapte peste care punem nişte dulceaţă de vişine,

7 voturi    7 comentarii
1h 50 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • (cca 6 borcane de 400 g)
  • 2 kg de visine foarte coapte
  • 2 kg de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Mousse de ciocolata neagra Mousse de ciocolata neagra

Ciocolata (am folosit ciocolată cu 52% cacao) se topeşte pe baie de aburi împreună cu o linguriţă de cafea măcinată (am

1 vot    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Creme brulee Creme brulee

Intr-o cratita mai adanca se pune smantana si se lasa la incalzit fara sa fiarba. Amestecam galbenusurile cu zaharul si semintele din

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Bezele perfecte