autor:

tania

» » Conserve si muraturi

Castraveti murati

Autor: tania (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 26 august 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: tania (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 26 august 2018

Ingrediente
-1,8 kg castraveti mici si proaspeti, -2 l apa, -1/3 pahar sare fara iod, -1/4 pahar zahar, -1/4 l otet alb, -9 catei usturoi, -6 ardei iuti mijlocii, -cativa morcovi si o radacina de ghimbir (facultativ)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru aceasta cantitate de castraveti vom avea nevoie doar de 3 borcane de 800 sau 600 g. Eu am avut 2 borcane de 600 si unul de 800 si a fost suficient. Cei 2 litri de apa se pun la fiert, dupa ce a clocotit apa, se va lasa la racit, pana ajunge la temperatura camerei. Adaugam sarea si invartim pana se topeste, apoi zaharul si otetul invartind pana la omogenizare si pana cand zaharul va fi topit complet. Castravetii dupa ce i-am spalat ii vom usca, se vor intepa cate 4-5 intepaturi din loc in loc si se vor aseza in borcanele uscate. Vom aseza castravetii in borcan, iar intre ei vom pune cativa ardei iuti, care au fost putin crestati pe lungime. Daca nu vreti sa fie prea picanti puteti sa-i puneti intregi, sau renuntati total la ei. In fiecare borcan vom pune doar cate 3 catei de usturoi de marime medie, desigur intregi. Continuam aceasta operatie, pana vom termina toata cantitatea de castraveti. Eu intre castraveti am pus si cateva bucati de morcov si ghimbir, feliate nu prea groase. La sfarsit vom turna apa peste castraveti cat sa-i cuprinda, iar deasupra vom pune cate o lingurita de coriandru uscat macinat sau boabe, dar pentru a nu se tulbura apa, e mai indicat a se folosi boabe, care vor conferi castravetilor o aroma foarte placuta. Inainte de a inchide recipientele, le acoperim cu o folie alimentara, apoi le inchidem cat se poate de strans si le depozitam intr-un loc uscat si ferit de soare. Dupa 12 zile castravetii nostrii s-au murat si-i putem servi. Dupa ce ati desfacut borcanul din care ati servit, ar fi bine sa-l tineti in frigider ca sa nu-si schimbe gustul muraturile.

Va doresc : Pofta buna!

Specific : Iordania
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Mancarica de castraveti murati

Mancarica de castraveti murati

Castravetii taiati rondele , se spala in trei-patru ape.Se taie ceapa marunt , inpreuna cu usturoiul

5 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciorba de castraveti murati cu scaricica afumata

Ciorba de castraveti murati cu scaricica afumata

Spalam si curatam legumele, apoi le tocam cubulete si/ sau felii. Tocam si scaricica cubulete. Intr-o

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 23 %
219.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • -1,8 kg castraveti mici si proaspeti
  • -2 l apa
  • -1/3 pahar sare fara iod
  • -1/4 pahar zahar
  • -1/4 l otet alb
  • -9 catei usturoi
  • -6 ardei iuti mijlocii
  • -cativa morcovi si o radacina de ghimbir (facultativ)

Raporteaza reteta

Retete
de tania
DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

DOVLECEI ,VINETE SI ARDEI UMPLUTI CU CARNE SI OREZ

MOD DE PREPARARE Se vor spala dovleceii, vinetele si ardeii si se vor lasa putin la scurs. Vom

2 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Mancaruri cu carne
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

6 voturi    2 comentarii
35 min
Aperitive
BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

BAME CU CARNE DE VITA SI GARNITURA DE OREZ

Mod de preparare BAME CU CARNE DE VITA Carnea de vita se spala si se portioneaza. Ceapa se curata,

1 vot    0 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

77 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

4 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Salatã de vinete cu mãsline si anason la borcan (Beringelas em Conserva)