Se spala bine borcanele.
Se spala bine borcanele.
Se spală castraveţii şi se aşază în borcane. Se presară printre castraveţi rondele de ceapă, boabe de piper negru, boabe de muştar, boabe de ienibahar.
Se pun la fiert apa cu oţetul, zahărul, sarea (eu păstrez proporţia 2 linguriţe cu sare la un litru de apă) şi foile de dafin, iar din momentul în care încep să fiarbă se lasă câteva clocote (asta înseamnă cam 7 minute).
Se aşază cuţite sub borcane ori se pun borcanele pe chiuvetă (ca să nu crape). Se toarnă lichidul fierbinte în borcane. Se pun deasupra flori de mărar, se îndeasă cu grijă şi se pun tijele de la mărar astfel încât să ţină bine castraveţii. Se pun capacele la borcane, apoi se ţin întoarse cu capul în jos şi se acoperă cu un prosop de bucătărie până se răcesc. Se depozitează la loc răcoros.
Timp: 30 min
Eu am obţinut 3 borcane.
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://www.bucataras.ro/retete/castraveti-in-otet-87300.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii