Se spala fructele in mai multe ape reci, dupa ce le-am taiat capetele.
Se spala fructele in mai multe ape reci, dupa ce le-am taiat capetele. Se acopera cam 2-3 cm cu apa rece si se lasa sa fiarba cca. 45 de minute de la primul clocot. Verificam daca un fruct fiert se zdrobeste cu usurinta cu dosul lingurii, inseamna ca este gata, daca este inca tare, se mai adauga apa daca mai este nevoie si se mai lasa 10-15 minute.
Se scurg de apa in care au fiert, apoi se asaza in doua site una peste alta, cea de deasupra sa aiba gauri mai mari, apoi cea de dedesubt sa fie cat mai marunta. Se paseaza cu dosul unei linguri, in prima sita ramanand pielitrele si apoi se paseaza si ce ramane in sita deasa.
Pasta obtinuta se mai trece printr-o sita deasa, mai diluand pasta cu un pic de apa din cea scursa. O alta varianta ar fi sa le maruntim la robot, apoi sa le dam de 2-3 ori prin strecuratoare marunta.
Peste pasta obtinuta se adauga apa scursa de la fiert si apoi se adauga zaharul si se fierbe pana la o consistenta dorita.
La sfarsit se adauga zeama de lamaie pentru a obtine o culoare frumoasa. Se pune fierbinte in borcane sterile, se etanseizeaza cu capace cu filet, se acopera cu ceva gros pentru a se raci lent, apoi se baga la camara.
Aceasta pasta delicioasa o folosesc la clatite, prajituri si mai ales la preparare de jeleuri delicioase pentru prajituri.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii