Se rup coditele, se spala in doua ape.
Fasole verde pentru iarna la borcanSe spala bine prunele, apoi se cresteaza intr-o parte, fara a se desprinde in doua.
Prune marinate cu usturoiGutuile spalate si curatate de coaja se taie bucatele, se lasa si cotoarele.
Kiwi in peltea de gutuiSe spala capsunile, se acopera cu zahar si se lasa peste noapte, pentru a-si lasa sucul.
Gem de capsuniIncep prin a va marturisi ca am 25 ani si este pt prima data cand fac zacusca.
ZacuscaAtentie: lucrati ardeiul iute cu manusi de latex.
Dulceata de ardei iuteSe spala murele si se lasa peste noapte la frigider cu zaharul deasupra.
Dulceata de mureSmochinele se spala se taie coditele, se taie in 4 si se pun la fiert cu 750 g zahar, feliile de lamaie si o ceasca de apa.
Serbet din smochineMerele curatate de coaja se taie in cubulete potrivit de mari.
Dulceata din pepene galben si mere GoldenGogosarii ii cureti de cotoare si seminte si ii speli bine sub jet de apa rece.
Ktchup sau... ketchup fara E- uriSe indeparteaza semintele, cele mai marisoare le-am taiat in jumatati si cele mici le-am lasat intregi.
Dulceata din merisoare padureteMai intai alegem vinetele, care trebuie sa fie nu prea mari, ci doar intre 5 si 7 cm lungime.
Magdus (vinete mici umplute si murate in ulei de masline)Gogonelele sunt preferatele mele ca muraturi datorita gustului lor acrisor aromat si usor picant.
Gogonele muratePentru aceasta cantitate de castraveti vom avea nevoie doar de 3 borcane de 800 sau 600 g.
Castraveti muratiSe taie coditele de la ardei, apoi acestia se spala.
Ardei bulgaresc in otetSe spala rosiile, se taie in jumatati sau sferturi si li se indeparteaza coditele.
Suc de rosiiArdeiul Kapia copt (se coace la flacara aragazului, apoi se pune intr-un vas, se presara sare grunjoasa peste el pentru a se...
Ardei copt la borcanSe spala rosiile, se taie in sferturi si li se indeparteaza coditele, apoi se dau prin robot si se pun intr-un tuci mare.
Zarzavat pentru iarna cu rosii si ardeiCastravetii se spala si se taie la capete.
Castraveti la saramuraCeapa se curata de foi, se spala si se taie julienne, apoi se caleste in ulei cu putina sare.
Tocana de legume la borcanStiu ca este perioada in care orice gospodina isi umple camara cu bunatati.
Bulion cu oreganoAsezi intr-o oala suficient de mare straturi alternative de zarzare, zahar si pepene.
Dulceata de zarzare cu pepene galbenIntr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta.
Gogosari la otetSpalati merele, apoi le decojiti si indepartati tot ce este stricat.
Mere la borcan pentru deserturiCoaceti vinetele pe toate partile, le curatati de coaja cat sunt calde si le puneti pe o sita la scurs.
Zacusca de vineteSpalam pepenele, il taiem felii potrivite.
Pepene rosu, castraveti si gogonele, murate in saramuraArdeii kapia si gogosarii ii coacem pe o tabla pe aragaz.
Zacusca cu fasolePrunele bine coapte se spala si se scot samburii.
Gem de prune cu nuciArdeii iuti se spala si se taie marunt.
Dulceata de ardei iute rosuSe spala fructele in mai multe ape reci, dupa ce le-am taiat capetele.
Pasta de maceseFructele curatate de codite si spalate bine sub jet de apa rece, se acopera de 1 cm deasupra lor cu apa rece si se pun la foc...
Dulceata de paducel (gherghine)Se spala caisele, se indeparteaza samburii, apoi se taie cuburi mai mici.
Gem de caiseSe spala delicat fructele.
Dulceata din fructe de padureSe pune apa in amestec cu otet pe foc, se adauga sare, piper boabe, seminte de mustar, usturoiul feliat.
Ardei iuti la otetSe taie gogosarii in jumatati, se scot cotoarele, se taie in felii cam de 2-3 cm si se dau prin masina de tocat carne.
Bulion de gogosari cu ierburi aromateSe curata perele cu un cutit economic (ele sunt mici ca dimensiune si astfel dam cat mai putin la o parte), de coaja.
Nectar din pere padurete (salbatice)Zmeura se trece rapid sub un jet de apa si se lasa la scurs.
Dulceata de fructe de padureSe spala gogosarii, se curata de cotoare si seminte, apoi se dau prin masina de tocat.
Zacusca cu ciuperciSe spala gogonelele, se taie in jumatati, se taie cotoarele si cu ajutorul unei lingurite, se scot semintele.
Dulceata de gogonelePentru ca e sezonul legumelor si perioada perfecta pentru a ne umple camara cu bunatati de tot felul, am pregatit aceasta...
Tocana de legume cu orezApa, sarea si otetul sa pun sa fiarba; de la primul clocot sa lasa sa fiarba 10 minute la foc mic.
Usturoi marinatReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcReteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.
Jeleu de zmeura