Incearca reteta clasica de dulceata de zmeura – simpla, rapida si delicioasa! Afla cum sa prepari pas cu pas cea mai fina si aromata dulceata de casa.
Reteta de dulceata de zmeura este una dintre preferatele mele. De obicei fac mai multe gemuri, dar, din zmeura prefer sa fac dulceata.
Asadar, alegem zmeura coapta dar cu bobul intreg, sanatos, fara pete sau lovituri. In general zmeura nu se spala, dar, daca nu provine dintr-un loc curat, treceti-o printr-un jet delicat de apa si lasati-o sa se scurga foarte bine.
Intr-o cratita puneti zaharul, apa si zeama de lamaie. Fierbeti la foc mare in jur de 5 minute, pana cand obtineti un sirop legat.
Adaugati apoi zmeura si amestecati delicat sa se amestece cu siropul. Cand a dat in clocot si a inceput sa se formeze spuma, dati focul mic si luati spuma formata, ori de cate ori este nevoie.
Fierbeti in jur de 15 minute, pana cand dulceata este legata ( faceti proba cu farfurioara) sau, daca aveti un termometru, pana cand temperatura a ajuns la 105 grade C.
Stingeti focul si lasati-o sa se raceasca, apoi transferati-o in borcane spalate si sterilizate corect.
Din cantitatile date obtinem 3 borcane de 375 de ml, plus ceva pentru degustare. Este minunata, deosebit de aromata si gustoasa. Spor la treaba!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii