Vinete cu rosii si usturoi la borcan

Reteta de vinete cu rosii si usturoi la borcan. Vinete cu rosii si usturoi la borcan reteta simpla, fara conservanti.

Portii
6
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa
Vinete cu rosii si usturoi la borcan

Ingrediente

  • 5 kg vinete
  • 3 kg rosii
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingura cu varf de sare neiodata
  • 1 crenguta de cimbru proaspat
  • 1 legatura de patrunjel
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Spalam legumele si le lasam la scurs. Vinetele le taiem cuburi si le punem intr-un vas mare cu apa si o lingura de sare. Le lasam in jur de 30 de minute, timp in care curatam si feliem rosiile si usturoiul, Le punem intr-un bol impreuna cu patrunjelul tocat, frunzulite de cimbru si sarea.

Amestecam delicat cu o lingura si lasam vasul deoparte, sa-si lase zeama.

Scoatem vinetele din apa sarata, le clatim rapid si le asezam pe un prosop curat de bucatarie.

Incingem uleiul si prajim cubuletele de vinete pana prind o culoare frumoasa.

Cand am terminat de prajit toate cuburile de vinete, pregatim borcane spalate si sterilizate. Asezam in fiecare borcan un strat generos de vinete, unul mai subtire de rosii, iar vinete si ultimul de rosii. Zeama ramasa in bol, o distribuim in fiecare borcan.

Infiletam capacele si asezam borcanele intr-o oala, pe fundul careia am pus un prosop de bucatarie, Completam cu apa, fierbem in jur de 40 de minute si le lasam la racit in oala pana a doua zi.

Le etichetam si le asezam in camara. Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise