Reteta de vinete cu rosii si usturoi la borcan. Vinete cu rosii si usturoi la borcan reteta simpla, fara conservanti.
Spalam legumele si le lasam la scurs. Vinetele le taiem cuburi si le punem intr-un vas mare cu apa si o lingura de sare. Le lasam in jur de 30 de minute, timp in care curatam si feliem rosiile si usturoiul, Le punem intr-un bol impreuna cu patrunjelul tocat, frunzulite de cimbru si sarea.
Amestecam delicat cu o lingura si lasam vasul deoparte, sa-si lase zeama.
Scoatem vinetele din apa sarata, le clatim rapid si le asezam pe un prosop curat de bucatarie.
Incingem uleiul si prajim cubuletele de vinete pana prind o culoare frumoasa.
Cand am terminat de prajit toate cuburile de vinete, pregatim borcane spalate si sterilizate. Asezam in fiecare borcan un strat generos de vinete, unul mai subtire de rosii, iar vinete si ultimul de rosii. Zeama ramasa in bol, o distribuim in fiecare borcan.
Infiletam capacele si asezam borcanele intr-o oala, pe fundul careia am pus un prosop de bucatarie, Completam cu apa, fierbem in jur de 40 de minute si le lasam la racit in oala pana a doua zi.
Le etichetam si le asezam in camara. Spor la treaba!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii