Ghebe marinate

Reteta de ghebe marinate. Ce ingrediente ne trebuie pentru reteta de ghebe marinate.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Ghebe marinate

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -2 kg. de ghebe
  • -3-5 linguri ulei
  • -2 cepe
  • -3 catei de usturoi taiati rondele sau pisati
  • -8-10 linguri otet de vin alb
  • -putina sare (dupa gust)
  • -putin piper (la fel dupa gust)
  • -cateva boabe de piper

Mod de preparare

Mod de preparare reteta de ghebe marinate.

Curatam ciupercile si le indepartam o parte din codita, cea care este mai dura. Le spalam si le scurgem bine.

Intr-o tigaie punem putin ulei, adaugam ceapa taiata fideluta, ciupercile si le lasam sa se prajeasca putin. Nu amestecam ciupercile cu lingura ca sa nu le sfaram, ci doar le amestecam prin rotirea tigaii. Daca punem un capac atunci ciupercile vor lasa suc de-al lor si se vor inmuia frumos fara sa se prajeasca .

Punem sare si piper cat sa fie gustoase, dupa aceea punem si otetul si boabele de piper. Otetul il punem treptat, lasam ca 10 minute pana isi pierde din acreala, dupa care gustam din nou.

Daca este cazul mai punem cat ajunga la gustul dorit si sa fie usor acrisoare.Cine doreste poate pune si foi de dafin, eu nu am mai incarcat gustul.

Nota: in aceasta faza inca mai putem lucra la gust; putem pune mai mult otet daca dorim mai acru, mai multa sare daca dorim mai sarat si mai mult piper daca dorim mai picant. Este important sa le dam gustul dorit acum deoarece la iarna aceste ciuperci se vor manca ca atare fara sa mai fie gatite. Oricum pana in momentul servirii toate aceste gusturi vor fi usor diminuate. In ultima faza, inainte de a lua tigaia de pe foc adaugam si usturoiul deoarece isi pierde din aroma daca il punem mai repede.

Dupa ce am terminat de pregatit ciupercile le punem in borcane, le inchidem si le sterilizam 30-40 de minute. Nici unul dintre ingredientele puse nu le asigura o conservare pentru iarna, asa ca reteta de ghebe marinate prevede sterilizarea borcanelor. Eu intotdeauna fac asta cu orice conserva pentru a fi sigura ca sta bine.

Sunt extrem de gustoase si va invit sa incercati si voi reteta de ghebe marinate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise