autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Ghebe marinate

Autor: Angelica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 septembrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Angelica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 septembrie 2018

Ingrediente
Am primit aceste ghebe de la o vecina de la tara care deja este satula de ele.Cum se poate asa ceva????Eu cred ca n-as reusi sa ma satur de ghebe.N-am poza cu ele oentru ca le-a adus gata curatate (ce bine, mi-a usurat din treaba), dar aratau asa de bine:-)))., Sa le mananc pe loc nu m-am indurat, m-am gandit sa le pregatesc pentru la iarna cand le voi duce dorul cu siguranta., Acum e sezonul lor ghebelor si voi mai avea ocazia sa mananc, asa ca, pe acestea le-am pregatit intr-un fel tare gustos.La iarna cand voi desface un borcan voi savura fiecare imbucatura pentru ca au iesit tare buuuune!!!, Acestea fiind zise va doresc spor la treaba si voua!!!, Ingrediente:, -2 kg. de ghebe, -3-5 linguri ulei de porumb, -2 cepe, -3 catei de usturoi taiati rondele, sau pisati, -8-10 linguri otet de vin alb, -putina sare (dupa gust), -putin piper (la fel dupa gust), -cateva boabe de piper

Dificultate: Redusa Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Curatam ciupercile si le indepartam parte din codita, cea care este mai dura.Le spalam si le scurgem bine.Eu am sarit peste partea asta...a facut-o vecina in locul meu:-))

2.Intr-o tigaie punem putin ulei de porumb, adaugam ceapa taiata fideluta, ciupercile si le lasam sa se prajeasca putin.Nu amestecam ciupercile cu lingura ca sa nu le sfaram, ci doar le amestecam prin rotirea tigaii.Daca punem un capac atunci ciupercile vor lasa suc de-al lor si se vor inmuia frumos fara sa se prajeasca .

3.Punem sare si piper cat sa fie gustoase, dupa aceea punem si otetul si boabele de piper.Otetul il punem treptat, lasam ca 10 minute pana isi pierde din acreala, dupa care gustam din nou.

Daca este cazul mai punem cat ajunga la gustul dorit si sa fie usor acrisoare.Cine doreste poate pune si foi de dafin, eu nu am mai incarcat gustul.

Nota:In aceasta faza inca mai putem lucra la gust; putem pune mai mult otet daca dorim mai acru, mai multa sare daca dorim mai sarat si mai mult piper daca dorim mai picant.Este important sa le dam gustul dorit acum deoarece la iarna aceste ciuperci se vor manca ca atare fara sa mai fie gatite.Oricum pana in momentul servirii toate aceste gusturi vor fi usor diminuate.In ultima faza ,inainte de a lua tigaia de pe foc adaugam si usturoiul deoarece isi pierde din aroma daca il punem mai repede.

4.Dupa ce am terminat de pregatit ciupercile le punem in borcane, le inchidem si le sterilizam 30-40 de minute.Nici unul dintre ingredientele puse nu le asigura o conservare pentru iarna, asa ca trebuie sterilizate.Eu intotdeauna fac asta cu orice conserva pentru a fi sigura ca sta bine.

5.Aceaste ciuperci le putem consuma la iarna ca si o salata de intrare.

S-aveti pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghebe marinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
DULCEATA DE MURE

DULCEATA DE MURE

Dulceturile se pot prepara din toate felurile de fructe,intregi sau taiate,curatate de coaja sau

74 voturi    20 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi
Tomate frito în felul meu

Tomate frito în felul meu

Se taie ceapa mărunt, ardeii feliuţe şi se călesc în ulei de măsline. se adaugă roşiile bine

11 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Am primit aceste ghebe de la o vecina de la tara care deja este satula de ele.Cum se poate asa ceva????Eu cred ca n-as reusi sa ma satur de ghebe.N-am poza cu ele oentru ca le-a adus gata curatate (ce bine
  • mi-a usurat din treaba)
  • dar aratau asa de bine:-))).
  • Sa le mananc pe loc nu m-am indurat
  • m-am gandit sa le pregatesc pentru la iarna cand le voi duce dorul cu siguranta.
  • Acum e sezonul lor ghebelor si voi mai avea ocazia sa mananc
  • asa ca
  • pe acestea le-am pregatit intr-un fel tare gustos.La iarna cand voi desface un borcan voi savura fiecare imbucatura pentru ca au iesit tare buuuune!!!
  • Acestea fiind zise va doresc spor la treaba si voua!!!
  • Ingrediente:
  • -2 kg. de ghebe
  • -3-5 linguri ulei de porumb
  • -2 cepe
  • -3 catei de usturoi taiati rondele
  • sau pisati
  • -8-10 linguri otet de vin alb
  • -putina sare (dupa gust)
  • -putin piper (la fel dupa gust)
  • -cateva boabe de piper

Raporteaza reteta

Retete
de Angelica
Cozonac minunat cu cocos si mandarine

Cozonac minunat cu cocos si mandarine

Pentru inceput tapetam doua tavi de cozonac cu hartie cerata.Le punem deoparte. *Acum incepem

4 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Craciun
Cupcakes love bouquet

Cupcakes love bouquet

Aluat: 1.Incalzim cuptorul la 180 gr.sau la treapta medie 2.Pregatim doua tavi de briose si hartii

0 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cozonac de carne

Cozonac de carne

1.Tapetam o tava de cozonac cu folie de aluminiu (sau hartie de copt) in asa fel incat folia sa ramana

3 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
dulceata de visine