Se pun la fiert apa cu zaharul intr-o cratita, nu se amesteca.
Se pun la fiert apa cu zaharul intr-o cratita, nu se amesteca.
Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini. Când siropul începe să se lege, se adaugă peste sirop boabele de struguri. Se face focul mic şi se amestecă des. Se culege spuma formată, dacă este nevoie, eu nu am prea avut spumă.
Se fierbe aprox 30 de minute, până scade un pic, iar dulceaţa este legată.
Se lasă la răcit. Se adaugă whisky, se lasă la infuzat la rece pentru o oră, va căpăta şi o nuanţă frumoasă. Apoi se pune din nou la fiert, pe foc mic, pentru aprox 15 minute. Se lasă la răcit, apoi se toarnă în borcane şi se etichetează.
Timp de pregătire: 10 min + 1h
Timp de gătire: aprox 35 + 15 min
Porţii: 1 borcan
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/dulceata-din-struguri-albi-cu-whisky.html

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii