Gem de gutui cu lavanda, la Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune

Avem nevoie de gutui bine coapte si parfumate.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Gem de gutui cu lavanda, la Multicooker Crock Pot Express cu gatire sub presiune

Ingrediente

  • 3 kg gutui
  • 1 kg zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • cateva fire de lavanda

Mod de preparare

Avem nevoie de gutui bine coapte si parfumate. Eu am avut unele perfecte, mari, carnoase, zemoase,din gradina de la tara. Nu sunt tratate sau stropite, sunt asa cum le-a lasat natura. Lavanda se gaseste si ea in gradina mea...

Pentru gatirea gemului am folosit multicookerul cu gatire sub presiune Crock-Pot Express.

Fructele se spala foarte bine, avand grija sa indepartam puful de pe gutui.Se taie in sferturi, se scoate casuta cu seminte si eventualele urme de viermi. Se dau fructele pe razatoarea cu gauri mari. Se pun intr-un vas, se adauga imediat zeama de lamaie sa nu se oxideze fructele. se adauga si zaharul si se amesteca. Pe fundul vasului se pune un fir de lavanda si se lasa la infuzat peste noapte.

Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se conecteaza la sursa de curent.In cuva aparatului se pun fructele date pe razatoare, fara a pune insa si firul de lavanda.Se pune capacul cu pozitia inchis, avand grija supapa de presiune sa fie inchisa si ea. Se selecteaza programul Dessert, durata de gatire45 minute, apoi se apasa tasta Start.Dupa terminarea programului, se deschide supapa de eliberare aburi, folosind o manusa de bucatarie. Dupa ce aburul s-a eliberat, se poate deschide capacul.Se adauga un alt fir de lavanda peste fructe, se pune din nou capacul, se seteaza aceeasi functie si timpul de 5 minute. Se elibereaza din nou supapa de aburi si se deschide cu grija capacul. Se inlatura lavanda din cuva cu gem, se amesteca usor cu o spatula.

gemul fierbinte se pune in borcane sterilizate si se sigileaza cu capace.

Ps:nu exagerati cu lavanda. Aroma trebuie sa fie una subtila...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise