Reteta de dulceata de nuci verzi. Cum faci acasa reteta de dulceata de nuci verzi.
Reteta de dulceata de nuci verzi este una dintre cele mai fine si delicioase dulceturi. Desi necesita ceva mai multa rabdare, se prepara foarte usor si nu avem nevoie de ingrediente sofisticate.
Asadar, inarmati-va cu multa rabdare, manusi si un cutitas micut si ascutit. Curatati nucile de toata partea verde si puneti-le imediat intr-un vas cu apa si o jumatate de lingurita de sare de lamaie.
Dupa ce am terminat, le clatim foarte bine si schimbam apa, in care am adaugat iar sare de lamaie. Le acoperim bine cu o farfurie, pentru ca nucile plutesc si, toate cele care stau la suprafata se innegresc.
Repetam procedeul inca de doua ori si, in ultima apa stoarcem zeama unei lamai, acoperim bine si lasam peste noapte.
A doua zi scurgem apa si le oparim de trei ori cate 3 minute, schimband apa de fiecare data. Apoi le lasam la scurs intr-o sita.
Preparam un sirop din zahar si apa, adaugam nucile si lasam la fiert la foc mic. Dupa vreo 15-20 de minutebam pus si cealalta lamaie taiata felii si nucile.
Am fiert pana ce nucile s-au inmuiat iar siropul s-a ingrosat. Facem proba punand o picatura pe o farfurie si daca nu se intinde, este gata.
Transferam dulceata in borcane sterilizate, infiletam capacele si le asezam cu capacele in jos. Le acoperim cu proasoape groase si le lasam la racit. Apoi se pot depozita in camara.
Din cantitatile date am obtinut 3 borcane de 300 ml. Pofta buna si spor la treaba!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii