autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Dulceata de struguri

Autor: Angelica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 septembrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Angelica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 septembrie 2018

Ingrediente
Cu toții ne dorim sa ne intalnim din aroma si gustul unic al fructelor si iarna.Acest lucru este posibil numai dacă le conservam intr-un fel, sau altul., Eu am conservat strugurii facandu-i dulceata, deoarece aceasta are o aroma de toamnă intensa, absolut deosebita si va garantez ca este extraordinar de buna., Treaba este usor migăloasa, dar sincer... merita., Anul trecut am făcut aceasta dulceață pentru prima data și neștiind cum va fi rezultatul final, am făcut doar o cantitate mai mica., Anul acesta am triplat cantitatea pentru ca dulceața mea de struguri a trecut iarna cu brio., Acum e pe foc și abia abia astept sa revăd culoarea aceea absolut superba și sa simt acea aroma unica, de toamnă., Dacă va încumetati sa pregătiți o asemenea minunăție, va doresc spor la treaba!, -2.5 kg. struguri negri, -1.5 kg. zahăr, -zeama de la o lămâie

Dificultate: Medie Timp: 4h

0 voturi

Mod de preparare

1.Spalam strugurii foarte bine.

2.Îi scurgem și îi desfacem de pe corchini boaba cu boaba.

3.Strângem ușor de fiecare boaba și ii indepartam coaja.

Nota:Punem cojile deoparte, ne vor trebuie mai târziu.



4.Pulpa strugurilor o punem intr-o cratiță și o dam la foc iute.

5.Lăsăm să fiarbă cam 10 minute pana începe sa facă spume și miezul sa se înmoaie.

6.Turnam tot conținutul din cratiță intr-o strecuratoare.

7.Cu o lingura de lemn pasam bine, bine pana rămân doar sâmburii.

8.Pastă rezultata o punem din nou in cratiță.

9.Adăugăm cojile strugurilor, zeama de lămâie și dam cratița din nou la foc mediu.

10.Când începe sa dea în clocot, indepartam spuma și adăugăm zahărul.

11.Lăsăm să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când.Când dulceata începe sa fiarbă și sa facă spume, indepartam lamaia, reducem focul la minim și lăsăm să fiarbă în continuare cam 1 -2 ore.După acest timp lichidul ar trebui sa scadă și dulceața sa aibă un aspect dens.

12.Verificam consistenta ocazional prin proba închegarii: punem pe o farfurie o lingurita și dam farfuria la rece.

*Dacă se gelifica și are consistenta dorită, atunci dulceață este gata.

*Dacă este puțin mai moale, atunci o mai dam la foc.

*Cand vi se pare potrivita ca si consistenta, luam cratița de pe foc.

13.Punem dulceața fierbinte în borcane curate și uscate.

14.Așezăm borcanele intr-o oala și adăugăm apa pana ajunge aproape la gura borcanelor.

15.Dam la fiert timp de 30 de minute din momentului care apa a început sa fiarbă.

16.Luam ai borcanele si le așezăm între pături la dunst uscat.Le lăsăm pana a doua zi sau pana acestea sunt complet răcite.

17.Le așezăm în cămară la păstrat pentru iarna.

Pofta dulce va doresc!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de struguri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Dulceata de struguri Kis-Mis

Dulceata de struguri Kis-Mis

Boabele de struguri se spala si se scurg bine de apa, apoi intr-o cratita mai groasa (de tuci) se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Conserve si muraturi
Pasta de ardei capia

Pasta de ardei capia

1.Spalati si curatati ardeii. 2.Dati ardeii capia prin masina de tocat sau ii puteti mixa in robotul

1 vot    0 comentarii
3h
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h

0 voturi

Ingrediente

  • Cu toții ne dorim sa ne intalnim din aroma si gustul unic al fructelor si iarna.Acest lucru este posibil numai dacă le conservam intr-un fel
  • sau altul.
  • Eu am conservat strugurii facandu-i dulceata
  • deoarece aceasta are o aroma de toamnă intensa
  • absolut deosebita si va garantez ca este extraordinar de buna.
  • Treaba este usor migăloasa
  • dar sincer... merita.
  • Anul trecut am făcut aceasta dulceață pentru prima data și neștiind cum va fi rezultatul final
  • am făcut doar o cantitate mai mica.
  • Anul acesta am triplat cantitatea pentru ca dulceața mea de struguri a trecut iarna cu brio.
  • Acum e pe foc și abia abia astept sa revăd culoarea aceea absolut superba și sa simt acea aroma unica
  • de toamnă.
  • Dacă va încumetati sa pregătiți o asemenea minunăție
  • va doresc spor la treaba!
  • -2.5 kg. struguri negri
  • -1.5 kg. zahăr
  • -zeama de la o lămâie

Raporteaza reteta

Retete
de Angelica
Cozonac minunat cu cocos si mandarine

Cozonac minunat cu cocos si mandarine

Pentru inceput tapetam doua tavi de cozonac cu hartie cerata.Le punem deoparte. *Acum incepem

4 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Craciun
Cupcakes love bouquet

Cupcakes love bouquet

Aluat: 1.Incalzim cuptorul la 180 gr.sau la treapta medie 2.Pregatim doua tavi de briose si hartii

0 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cozonac de carne

Cozonac de carne

1.Tapetam o tava de cozonac cu folie de aluminiu (sau hartie de copt) in asa fel incat folia sa ramana

3 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sos turbat