Dulceata de struguri

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Dulceata de struguri

Ingrediente

  • Cu toții ne dorim sa ne intalnim din aroma si gustul unic al fructelor si iarna.Acest lucru este posibil numai dacă le conservam intr-un fel, sau altul.
  • Eu am conservat strugurii facandu-i dulceata, deoarece aceasta are o aroma de toamnă intensa, absolut deosebita si va garantez ca este extraordinar de buna.
  • Treaba este usor migăloasa, dar sincer... merita.
  • Anul trecut am făcut aceasta dulceață pentru prima data și neștiind cum va fi rezultatul final, am făcut doar o cantitate mai mica.
  • Anul acesta am triplat cantitatea pentru ca dulceața mea de struguri a trecut iarna cu brio.
  • Acum e pe foc și abia abia astept sa revăd culoarea aceea absolut superba și sa simt acea aroma unica, de toamnă.
  • Dacă va încumetati sa pregătiți o asemenea minunăție, va doresc spor la treaba!
  • -2.5 kg. struguri negri
  • -1.5 kg. zahăr
  • -zeama de la o lămâie

Mod de preparare

1.Spalam strugurii foarte bine.

2.Îi scurgem și îi desfacem de pe corchini boaba cu boaba.

3.Strângem ușor de fiecare boaba și ii indepartam coaja.

Nota:Punem cojile deoparte, ne vor trebuie mai târziu.

4.Pulpa strugurilor o punem intr-o cratiță și o dam la foc iute.

5.Lăsăm să fiarbă cam 10 minute pana începe sa facă spume și miezul sa se înmoaie.

6.Turnam tot conținutul din cratiță intr-o strecuratoare.

7.Cu o lingura de lemn pasam bine, bine pana rămân doar sâmburii.

8.Pastă rezultata o punem din nou in cratiță.

9.Adăugăm cojile strugurilor, zeama de lămâie și dam cratița din nou la foc mediu.

10.Când începe sa dea în clocot, indepartam spuma și adăugăm zahărul.

11.Lăsăm să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când.Când dulceata începe sa fiarbă și sa facă spume, indepartam lamaia, reducem focul la minim și lăsăm să fiarbă în continuare cam 1 -2 ore.După acest timp lichidul ar trebui sa scadă și dulceața sa aibă un aspect dens.

12.Verificam consistenta ocazional prin proba închegarii: punem pe o farfurie o lingurita și dam farfuria la rece.

*Dacă se gelifica și are consistenta dorită, atunci dulceață este gata.

*Dacă este puțin mai moale, atunci o mai dam la foc.

*Cand vi se pare potrivita ca si consistenta, luam cratița de pe foc.

13.Punem dulceața fierbinte în borcane curate și uscate.

14.Așezăm borcanele intr-o oala și adăugăm apa pana ajunge aproape la gura borcanelor.

15.Dam la fiert timp de 30 de minute din momentului care apa a început sa fiarbă.

16.Luam ai borcanele si le așezăm între pături la dunst uscat.Le lăsăm pana a doua zi sau pana acestea sunt complet răcite.

17.Le așezăm în cămară la păstrat pentru iarna.

Pofta dulce va doresc!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura

Crema de lamaie: Intr-un vas de inox spargeti ouale.

Prajitura cu piscoturi, crema de lamaie si zmeura
Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella

Incingi o tigaie neaderenta, adaugi uleiul de masline si ceapa taiata cubulete peste care presari putina sare.

Shakshuka cu oua de prepelita si mozzarella
Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi

Omleta la cuptor, cu cartofi