Dulceata de caise

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Dulceata de caise

Ingrediente

  • cate 1 kg de zahar la fiecare kilogram de caise
  • zeama unei lamai
  • zahar vanilinat - cate plicuri doriti sa puneti, depinde cat de mult doriti sa simtiti parfumul vaniliei

Mod de preparare

Caisele spalate, curatate de samburi se pun intro cratita incapatoare, se adauga zaharul respectand proportia, zeama de lamaie, vanilia.

Amestecati usor cu o lingura de lemn, apoi puneti vasul cu toate cele la flacara domoala sa se topeasca zaharul, in continuare fierbeti dulceata pana la consistenta dorita.

Turnati dulceata in borcane cu filet, spalate, sterilizate in cuptor. Sigilati borcanele, iar dupa racire le depozitati in camara.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata

Tort de post cu mousse de ciocolata
Saramura de crap

Saramura de crap

Saramura de crap
Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi

Macrou la cuptor cu sos de rosii si usturoi
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor