autor:

Anca E. Voicu

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Dulceata de gutui

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 octombrie 2018

Ingrediente
aprox 1100 g gutui (cântărite după pregătire), 600 g zahăr, 450 ml apă, 3 frunze de druşaim

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare



Se pun la fiert apa cu zahărul într-o cratiţă încăpătoare.

Se spală gutuile, se curăţă de coajă şi se taie felii. Eu le-am cântărit şi au avut cam 1100 g după feliere. Se mărunţesc la blender (a fost cel mai util în cazul meu) sau le puteţi da pe răzătoare, aşa cum daţi merele.

Siropul nu trebuie să fie legat, pentru că de regulă gutuile fierb mai greu. Se adaugă gutuile peste sirop, se amestecă uşor. Se lasă să fiarbă la foc domol, culegând spuma dacă este nevoie. Când începe să se lege şi să clocotească intens, se amestecă mai des.

Se fierbe până scade bine, iar dulceaţa este bine legată. La final se adaugă frunzele de druşaim spălate înainte şi uscate pe un şervet. Se mai lasă un pic şi se dă de pe foc.

După ce s-a răcit, vom observa că s-a mai închegat. Este gata de pus în borcane şi de etichetat. Eu am obţinut 1 borcan de 800 g, 2 de 370g şi un castronel mititel pentru pozat (şi degustat).



Timp de pregătire: 50 min

Timp de gătire: aprox 40 min

Porţii: 20



Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/dulceata-de-gutui.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de gutui

Dulceata de gutui

Se curata gutile de puf,se spala si se dau prin razatoarea mare sau se taie in cubulete mici. Cotoarele

16 voturi    7 comentarii
1h 20 min
Conserve si muraturi
Guguluf umplut cu dulceata de gutui

Guguluf umplut cu dulceata de gutui

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un strop de sare.Adaugam treptat zaharul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lorena , 29 octombrie 2018

    Foarte buna aceasta dulceata.

  • Fara foto

    Elena , 24 octombrie 2018

    Este delicioasa, o dulceata deosebita.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • aprox 1100 g gutui (cântărite după pregătire)
  • 600 g zahăr
  • 450 ml apă
  • 3 frunze de druşaim

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Lorena

Foarte buna aceasta dulceata.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Clatite cu buline Clatite cu buline

Într-un bol vom pune făină, adăugăm sarea și amestecăm. Peste acestea punem ouăle după care continuăm să amestecăm

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Gem asortat din piersici, caise si nectarine Gem asortat din piersici, caise si nectarine

Se spală piersicile, caisele și nectarinele. Fructele mele au fost răscoapte, iar pielița s-a deshidratat ușor, așa că am ales

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Chec cu vin rosu si ciocolata