autor:

Anca E. Voicu

» » , Conserve si muraturi, Dulciuri diverse

Gem asortat din piersici, caise si nectarine

Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca E. Voicu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2019

Ingrediente
7 piersici,, 3 caise,, 3 nectarine,, 300 g zahăr.

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare



Se spală piersicile, caisele și nectarinele. Fructele mele au fost răscoapte, iar pielița s-a deshidratat ușor, așa că am ales să le decojesc. Se îndepărtează sâmburii, apoi se taie cuburi mai mici. Se pun într-o cratiţă, se acoperă cu zahăr. Fiind dulci, am pus doar 300 g zahăr. Se lasă cam două ore în cratiță, până își lasă sucul.

Se fierbe gemul la foc mic, amestecând din când în când şi culegând spuma formată.

Când gemul este legat, se ia de pe foc, se lasă un pic la răcorit, apoi se toarnă fierbinte în borcane. Se pun capacele, se întorc borcanele cu capul în jos şi se acoperă cu un prosop de bucătărie. După ce se răcesc, se depozitează la loc răcoros.



Timp de pregătire: 20 min

Timp de gătire: aprox 30 min

Se obţin: 2 borcane de 270 g



Poftă Bună!



Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/06/gem-asortat-din-piersici-caise-si.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem asortat din piersici, caise si nectarine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Macarons

Macarons

In vasul robotului de bucatarie se pune zaharul pudra si faina de migdale si se amesteca pana la

7 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Trufe de ciocolata/ French Chocolate Truffles

Trufe de ciocolata/ French Chocolate Truffles

Ciocolata, la care se adauga cele doua linguri de apa, se topeste in bain marine. Dupa ce s-a topit

14 voturi    8 comentarii
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sorina , 12 iulie 2019

    O idee grosava, iar rezultatul este unul delicios de bun, chiar foarte bun pot spune.

  • Fara foto

    Maria , 12 iulie 2019

    Interesanta aceasta combinatie,iar produsul finit este delicios, imi place mult.

  • Fara foto

    Cristina , 09 iulie 2019

    Imi place mult!

    • Fara foto

      Dora , 08 iulie 2019

      O bunatate de gem.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 7 piersici,
  • 3 caise,
  • 3 nectarine,
  • 300 g zahăr.

Raporteaza reteta

Retete
de Anca E. Voicu
Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Prajitura cu dulceata si glazura de albus cu nuca

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga margarina, praful de copt stins in zeama

13 voturi    6 comentarii
35 min
Prajituri
Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Prajitura cu foi de miere si crema de smantana

Foile cu miere: Se freaca zaharul cu ouale, se adauga mierea, uleiul, bicarbonatul stins in zeama

5 voturi    4 comentarii
59 min
Prajituri
Ecleruri in forma de inimioara

Ecleruri in forma de inimioara

Eclerurile: Se pun la fiert apa cu uleiul si cu un praf de sare. Cand fierbe apa, dam de pe foc

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse

Sorina

O idee grosava, iar rezultatul este unul delicios de bun, chiar foarte bun pot spune.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Clatite cu buline Clatite cu buline

Într-un bol vom pune făină, adăugăm sarea și amestecăm. Peste acestea punem ouăle după care continuăm să amestecăm

0 voturi    0 comentarii
10 min
Dulciuri diverse
Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata Fursecuri fragede cu merisoare uscate si glazura de ciocolata

1.Se amesteca untul aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat,esenta,oul si galbenusurile adaugate cate unul. Se hidrateaza

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Galuste cu caise