Afla cum sa pregatesti castraveti murati la soare cu aceasta reteta traditionala de castraveti covasiti sau castraveti murati de vara. Simplu, rapid, perfect pentru zilele calde!
Spalati bine castravetii si asezati-i in borcan cat puteti de bine, astfel incat sa nu ramana prea multe spatii libere. Printre ei puneti bete de marar, crengute de cimbru, usturoi si ardeiul iute daca ati ales sa-l folositi.
Preparati saramura la rece amestecand pur si simplu apa su sarea, pana cand este complet dizolvata.
Turnati-o in borcan si desupra asezati bete de marar si cimbru, astfel incat castravetii sa stea insaramura.
Puneti capacul borcanului fara a-l infileta sau o farfurioara si asezati borcanul intr-un loc insorit.
In functie de cat este de cald, castravetii vor fi gata in 3-4 zile. Ai mei a doua zi deja au inceput sa fermenteze si au fost gata de mancat in 4 zile la 29-30 de grade C. Sunt perfecti alaturi de o omleta cu bacon si marar.
Incercati si reteta de castraveti in otet sau castraveti murati in vin. Spor la treba si pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii