Castraveti murati in vin

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Castraveti murati in vin

Ingrediente

  • Pentru un borcan de 5 l avem nevoie de:
  • 100 ml vin alb
  • 2,5-3 kg castraveti
  • 100 ml otet
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 radacina hrean
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 2-3 fire marar uscat
  • 2 fire cimbru
  • sare
  • 1-2 ardei iuti(optional)

Mod de preparare

Intr-un castron mai mare asezam un strat de castraveti bine spalati si storsi de apa.

Luam un pumn de sare mare neiodata si il presaram deasupra lor.Adaugam alt rand de castraveti pe care ii saram si pe ei.

NU adaugam apa si lasam castravetii asa de seara pina dimineata.

A doua zi ii punem in borcane impreuna cu zeama lasata.

Pe fundul borcanului punem marar si cimbru, asezam castravetii punind intre ei cateii de usturoi, ardeii iuti si hreanul curatat.

Deasupra asezam mararul si cimbrul ramas.

Vinul, otetul si boabele de piper le punem in borcan peste castraveti, adaugam apa atat cat este necesar si asa descoperit borcanul , lasam castravetii sa fermenteze 3 zile.

Apa se va tulbura si vor apare deasupra bule cu aer.

Dupa 3 zile bulele dispar dar apa nu va fi limpede te tot , inca.

Punem capacul la borcan si il depozitam in camara pentru iarna.

Peste cateva zile apa de pe castraveti se va limpezi.

Cui ii place poate adauga si zahar dupa gust cand adauga vinul....eu nu am pus.

Pofta mare !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2011/08/castraveti-murati-in-vin.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise