Se spala merele, se curata de coaja si se da prin razatoare,dupa se adauga 2 kg de zahar si se lasa o noapte intreaga la frigider ca sa isi lase zeama.
Dupa se pune la fiert intr-un vas merele, apa nu se mai pune ca si-au lasat merele deja.
Se lasa la foc mic pana scade tot lichidul si compozitia devine tot mai solida.
Se amesteca in permanenta ca sa nu se lipeasca si adaugam si nucile taiate marunt.
Cand suntem multumiti de consistenta gemului oprim focul.
Se pune gemul in borcane, le inchidem ermetic si le punem in paturi pana a doua zi.
Se depoziteaza la loc racoros.
Sa avem pofta!
Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcReteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.
Jeleu de zmeura
Comentarii
Adaugă comentariu