autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

Ceapa murata

Autor: Angelica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 septembrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Angelica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 septembrie 2018

Ingrediente
-1 kg. ceapa rosie, -1 litru de apa, -400 ml. oțet, -1 linguriță de muștar boabe, -1/2 linguriță boabe de coriandru, -1/2 linguriță boabe de piper, -150 gr. sare dura, -50 gr. zahar, -2-3 foi de dafin, -3 pastile de aspirina, -crenguțe de cimbru, -crenguțe de marar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

O muratura pe care o sa o adorati, care este pur si simplu perfecta pentru zilele reci de iarna!

Se poate servi după o ora, sau după câteva săptămâni si merge de minune la orice fel de baza.

Savurati cu placere!



1.Pregătim borcane bine spălate și uscate.

2.Cimbrul îl spalam și îl desfacem in crenguțe mai mici.

3.Curățăm și spălăm bine ceapa, o taiem peștișori, o punem într-un castron și turnam peste ea apa fierbinte.

4.O strecuram bine, bine și apoi o așezăm în borcane strecurând prin ea crenguțe de cimbru și de marar.Presam bine cu degetele.Cu cât sta mai mult, se va lăsa puțin, dar nu este nicio problemă, putem completa pe parcurs pana borcanul este plin.



*Intre timp, pregătim zeama pentru murat. Procedam asa:

1.Punem o oala cu apa la fiert și așteptăm pana da în clocot.

2.În oala cu apa punem sarea, oțetul, boabele de coriandru, piper, mustar, zaharul, foile de dafin si lasam totul pe foc 10 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba.

3.Când zeama clocotește, tragem oala deoparte, punem aspirina sfaramata, amestecam putin si apoi turnam fiertura preparata in fiecare borcan petse ceapa pana acestea se umplu.

4.Lăsăm să stea cam 5 minute, apoi infiletam bine borcanele, le acoperim cu o patura si le lasam sa stea pana a doua zi.

5.Cand sunt reci, le punem in camara la pastrat pentru la iarna cand le servim ca muratura la diferite fripturi, sau mancaruri.

6.Ceapa murata....o delicatesa care nu trebuie sa ne lipseasca din camara.

Spor si pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa murata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Conopida pentru iarna

Conopida pentru iarna

Conopida se rupe in buchetele si se pune in apa care fierbe, cu sare. Lasam sa dea cateva clocote. Strecuram

9 voturi    17 comentarii
15 min
Conserve si muraturi
DIN CATEGORIA FRUCTE CONGELATE -CORCODUSE

DIN CATEGORIA FRUCTE CONGELATE -CORCODUSE

Congelarea fructelor este o metoda mai sanatoasa si mai sigura decat oricare alt mod de conservare. Se

14 voturi    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • -1 kg. ceapa rosie
  • -1 litru de apa
  • -400 ml. oțet
  • -1 linguriță de muștar boabe
  • -1/2 linguriță boabe de coriandru
  • -1/2 linguriță boabe de piper
  • -150 gr. sare dura
  • -50 gr. zahar
  • -2-3 foi de dafin
  • -3 pastile de aspirina
  • -crenguțe de cimbru
  • -crenguțe de marar

Raporteaza reteta

Retete
de Angelica
Cozonac minunat cu cocos si mandarine

Cozonac minunat cu cocos si mandarine

Pentru inceput tapetam doua tavi de cozonac cu hartie cerata.Le punem deoparte. *Acum incepem

5 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Craciun
Cupcakes love bouquet

Cupcakes love bouquet

Aluat: 1.Incalzim cuptorul la 180 gr.sau la treapta medie 2.Pregatim doua tavi de briose si hartii

0 voturi    2 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Cozonac de carne

Cozonac de carne

1.Tapetam o tava de cozonac cu folie de aluminiu (sau hartie de copt) in asa fel incat folia sa ramana

6 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Zarzavat pentru iarna Zarzavat pentru iarna

Toate aceste legume, spalate, curatate si taiate, se cantaresc si la fiecare kilogram de legume curatate, se adauga 20 gr sare pentru

70 voturi    31 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

2 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Harissa a la Ady