Rosii in suc propriu. O conserva simpla, naturala si gustoasa

Pregateste rosii in suc propriu, o conserva simpla, naturala si gustoasa, ideala pentru retete delicioase pe tot parcursul anului. Afla cum sa o faci acasa!

Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Rosii in suc propriu. O conserva simpla, naturala si gustoasa

Ingrediente

  • 2 kg de rosii
  • 6 borcane de 370 ml

Mod de preparare

Reteta de rosii in suc propriu este una dintre cele mai simple conserve. Contine doar rosii decojite taiate felii, fara adaos de sare, zahar sau conservanti.

Am cules din gradina rosii frumoase, bine coapte, le-am spalat si le-am oparit cateva secunde in apa clocotita. Apoi le-am scos direct intr-un vas cu apa rece pentru a stopa gatirea si a le raci mai repede.

Le-am decojit, le-am taiat felii si le-am asezat in borcane sterilizate, cu tot cu sucul pe care l-au lasat, presand delicat sa intre cat mai multe. *

Le puteti taia si cubulete, daca preferati asa.

Apoi le-am infiletat capacele, sterilizate corect si ele si le-am pus intr-o oala pe fundul careia am asezat un prosop de bucatarie. Am completat cu apa pana sub nivelul capacelor si am fiert la foc mic 30 de minute din momentul in care a dat primul clocot. Am stins focul, am asezat un capac si le-am lasat sa se raceasca lent pana a doua zi.

Le-am sters, etichetat si asezat in camara.

Incearca si reteta de rosii felii cu ardei la borcan, bulion de rosii sau suc de rosii. Spor la treaba!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise